Hozat İnköy  Köyü

Hozat İnköy Köyü

İnköy Köyü Haberleri, Hozat İnköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hozat İnköy Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan İnköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hozat İnköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnköy Köyü son dakika gelişmeleri, İnköy Köyü ne özgü yemekler, Hozat İnköy Köyü nün tarihi, İnköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnköy Köyü, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnköy Köyü Resimleri ve İnköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hozat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hozat Tunceli Arası Kaç Km? Hozat Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Hozat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Hozat İnköy Köyü Köyünde doğan biri var mı? Hozat Doğumlu Ünlüler Kimler?

İnköy, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür.İn köyü adını köyün 2 km güney batısındaki M.S. üçüncü yüz yılda hıristiyanlığın yayılma döneminde (şimdiki ismi İn Kale'si) İn delikleri mağara kilisesi olarak kullİnköydığı araştırmalar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Ve İn köyü bölgeye yerleşen Akkoyunlulardöneminde kurulan şimdiki yerin ismini İnköyü olarak belirlemişlerdir.1938 Dersim harekatında iki yüz civarındaki çocuk, kadın, erkek ve yaşlı demeden öldürülen Pilvenk köylülerine ait toplu mezar bulunmakta.Köyünün etrafı doğal kayalık surlarla çevrili derin vadi tabanına kuruludur. İlçeye 5 km mesafededir. Sınır köyleri: doğusunda Ergen (Geçimli), güney doğusunda İncığa (Altınçevre), güneyinde Kilise (Yenidoğdu), güney batısında Tavuk (Kardelen), batısında Tarnuti (Yoğuntoprak) ve kuzeyinde Pıxami (Alancık).Köyde ilköğretim okulu var faal degil. Ana okulu var faaldir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur sağlık evi var faaldir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.