Hozat Kalecik Köyü

Hozat Kalecik Köyü

Kalecik Köyü Haberleri, Hozat Kalecik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hozat Kalecik Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Kalecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hozat Kalecik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalecik Köyü son dakika gelişmeleri, Kalecik Köyü ne özgü yemekler, Hozat Kalecik Köyü nün tarihi, Kalecik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalecik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalecik Köyü, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalecik Köyü Resimleri ve Kalecik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hozat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hozat Tunceli Arası Kaç Km? Hozat Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Hozat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Hozat Kalecik Köyü Köyünde doğan biri var mı? Hozat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalecik, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür.Dört mezradan oluşmaktadır. Kalecik, Karataş, Seğedik, Hadişar... Mezralarından üçü; Karataş, Hadişar ve kalecik 1994'te zorunlu göçe tabi tutulmuştur.Kalecik köyü, Alevi kültürüne sahip bir köydür. 1994 Yılına dek köyde Şeyh Hasan aşiretlerinden Karabali ve Ferhat aşiretlerinden gelenlerin yanında, Dede soylu(Ehli Beytten gelen) Sarı Saltık evlatları yaşamaktaydı. Bu üç ana grubun yanında değişik oymak ve obalardan ayrılıp bu aşiret nağalarının yanında yarıcı olarak yaşayanlar da vardı. 1994 Yılında Kalecik,Karataş ve Hadişar mezraları boşaltılınca, yarıcılar ve Saltukların çoğu göç ettiler. Köyde halen 13 hane Karabali,Ferhat,Saltuk, Laçinli ve Varalar yaşamaktadırlar. Özellikle Segedik mezrası sulak ve verimli topraklara sahiptir. Bir zamanlar çok meyve ve sebze yetişirdi. Organik Domatesi çok meşhurdur. Köyün geleneksel yemekleri: Babıko(Bıcik), Şirin, Keşkek, Çalbelek.. gibi yemekleri meşhurdur. Köyde kalanlar halen küçük baş hayvancılık(daha çok keçi) ve az miktarda çiftçilik yaparlar.Tunceli iline 80, Hozat ilçesine 36 Km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün'ün içme suyu şebekesi ve elektiriği vardır. Kanalizasyon yoktur. Evlerde telefon vardır. Köyün yolu stabilize yoldur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.