Hozat Karabakır Köyü

Hozat Karabakır Köyü

Karabakır Köyü Haberleri, Hozat Karabakır Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hozat Karabakır Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Karabakır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hozat Karabakır Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karabakır Köyü son dakika gelişmeleri, Karabakır Köyü ne özgü yemekler, Hozat Karabakır Köyü nün tarihi, Karabakır Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karabakır Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karabakır Köyü, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karabakır Köyü Resimleri ve Karabakır Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hozat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hozat Tunceli Arası Kaç Km? Hozat Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Hozat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Hozat Karabakır Köyü Köyünde doğan biri var mı? Hozat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karabakır, Tunceli ilinin Hozat ilçesine bağlı bir köydür.Kürt-Alevi köyüdür. Eski bir yerleşim birimi olan köy, Osmanlı kaynaklarında Bargini ekrad olarak geçmektedir. Kürtçenin Kurmanci lehçesini konuşan köy halkı Axucan ocağına mensuptur ve köyün tamamı Alevidir. Osmanlı kayıtlarında geçen Bargini ekrad terimi Bargini Kürtleri anlamındadır, Arapça ve Osmanlıcada Kürt Ekrad demek olup Kürtlerden bahsedilirken Arapça Ekrad terimi kullanılır, Türklerden bahsedilirken Etrak teriminin kullanıldığı gibi.Köyün bağlı bulunduğu Hozat isminin Kürtçesi ise Xozat olup orijinal söyleniş biçiminin H ile olmayıp gırtlaktan söylenen X harfiyledir.Tunceli iline 64 km, Hozat ilçesine 20 km uzaklıktadır. Denizden yüksekligi 1500 metre civarindadir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak 90'lı yıllarla beraber tarım ve hayvancılık önemli ölçüde ekonomik kaynak olmaktan çıkmış durumdadır. Buna rağmen köyün ekonomik refahı anlaşılmaz bir şekilde yükseliş göstermiştir. Çoğu gözlemci bu ekonomik refahın gölgede yatılarak kazanılamayacağı ve bu refahın kaynağının gayrı meşru olduğu nokta-i nazarında kati surette hemfikir olup, bu fikirlerini gizleme gereği görmemektedirler. Köyün önemli ağaçları arasında badem, dut, armut, yaban erikleri, meşe, ardıç ve ceviz yer almaktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faaliyette değildir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.