Hukuk fakültesini kazanan imam hatip öğrencisi ödüllendirildi

Hukuk fakültesini kazanan imam hatip öğrencisi ödüllendirildi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Kahta Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zemzem Aruk, okul idaresi tarafından...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Kahta Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zemzem Aruk, okul idaresi tarafından ödüllendirildi.

Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2 yıl üst üste hukuk fakültesine öğrenci kazandırmasıyla kamuoyunun takdirini üzerine çekerken, bu yıl da başarı çıtasını yükselterek öğrencilerini Elektrik, Elektronik Mühendisliği ve hemşirelik bölümlerine de gönderiyor. 30 lisans ve 3 ön lisans öğrencisini üniversiteye yerleştirmesiyle dikkatleri üzerine çeken Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi, kamuoyunda İmam Hatip Liseleri eski günlerine döndü algısını oluşturuyor. Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Kahta Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zemzem Aruk, okul idaresi tarafından ödüllendirildi. Ödül törenin konuşan Okul Müdürü Mehmet Doğan, "2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Kahta'da 18 yıl aradan sonra bir öğrencimizi Hukuk Fakültesine gönderme mutluluğunu yaşamıştık. Bu sene de başta İlahiyat Fakülteleri olmak üzere yine Hukuk Fakültesi'nin yanında, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Hemşirelik Bölümüne öğrencilerimiz yerleşti. Bu ümmetin gençliğine en güzel ahlaki erdemleri kazandırmanın yanında başarılarla dolu bir eğitim öğretim hayatı kazandırmak biz eğitimcilerin en büyük hedefi olmalıdır.Ebu Sadık Anadolu İHL olarak eğitim ve öğretime bu düşüncelerle bakıp önümüzdeki yıllarda daha nice başarılar yakalamak hedefindeyiz. Yapılan bütün çalışmalar neticesinde ilk yılımızda 234 olan TEOG yerleşme taban puanımızı, bu yıl 348'e çıkardık. Geçen sene 400 üzeri puanla okulumuza yerleşen öğrenci sayısı 3 iken, be yıl 39 öğrenci 400 puan ve üzeri alarak okulumuza yerleşmiştir. Üniversite sınavında bu başarıyı yakalayan öğrencilerimiz okulumuza kaydolurken öğrencilerin TEOG puan ortalamaları 300 ile 350 arasındaydı. Dolayısıyla TEOG taban puanı sıralamasında Kahta'da 6. sıralardaydık. 6. sıradan aldığımız bu öğrencileri ilçe geneli YGS ortalamasında 4. sıraya yükselterek büyük bir başarıya imza attık. Türkiye geneli 2015-2016 YGS ortalamalarında bin 150 İmam Hatip Lisesi arasında Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi 23. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır" dedi.

Okul idaresi tarafından çeyrek altın ile ödüllendirilen Hukuk Fakültesi öğrencisi Zemzem Aruk ise "Çocuklarına kaliteli ve güvenli bir eğitim yuvasına göndermek isteyen velileri çocuklarını İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmalarını tavsiye ederim. Çünkü bizler bu imam hatip okullarında, milli ve manevi değerlere duyarlı ve başarılı birer nesil olarak yetişiyoruz. İnanıyorum ki Türkiye'yi İmam Hatip Lisesi mezunları inşa edecek. Çünkü İmam Hatip Liseleri eski misyonuna geri döndü" ifadelerini kullandı.

Hukuk fakültesini kazanan imam hatip öğrencisi ödüllendirildi

Hukuk fakültesini kazanan imam hatip öğrencisi ödüllendirildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.