Hükümlülere Mesleki Yeterlilik Belgeleri Verildi

Hükümlülere Mesleki Yeterlilik Belgeleri Verildi

Adalet Bakanlığı yaptığı çalışmalarla hükümlü ve tutukluları meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunda mesleki eğitim alan ve sınavlara katılarak mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan

Adalet Bakanlığı yaptığı çalışmalarla hükümlü ve tutukluları meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunda mesleki eğitim alan ve sınavlara katılarak mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan hükümlülere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

180’den fazla iş kolunda hükümlü ve tutukluların mesleki eğitim almasını sağlayan Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu eğitim çalışmalarına devam ediyor. İşyurtları Kurumunca verilen mesleki eğitim dallarında sınavlara katılarak belge almaya hak kazanan hükümlülere Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünde düzenlenen törenle belgeleri teslim edildi. Törende konuşan Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan, kurumunun amaçlarına değinerek: “Son bir buçuk yılda yaklaşık 900 hükümlü ve tutuklunun kalfalık, 23 hükümlü ve tutuklunun ustalık, 2 hükümlünün ise usta öğreticilik belgesi almasıyla iftihar ettiğimizi belirtmek istiyorum. Ayrıca bu yıl içinde bin hükümlü ve tutuklunun mesleki yeterlilik sınavlarına girmesi için bir çalışma yürütüyoruz. Bu gün burada tüm Türkiye’de belge verdiğimiz hükümlüler adına Ankara’da bulunan hükümlülerimize belgelerini birlikte takdim edeceğiz.” dedi. Konuşmaların ardından mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan hükümlülere belgeleri teslim edildi.
AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA VE KOMPOST ÜRETİM TESİSİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sertifika töreninin ardından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında kurulan geri dönüşüm tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Faaliyete geçen tesis ile yılda bin 825 ton ambalaj atığının işlenmesi, 10 ton kompost üretilmesi, üretilen kompost sayesinde kuruma ait tarım arazilerinin gübre maliyetlerinin düşürülmesi ve organik tarım uygulamalarına geçişin hızlandırılması planlanıyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.