İ ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

İ ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

İ harfi ile başlayan ülkeleri, başkentlerini aşağıda görebilirsiniz. İ harfi ile başlayan ülkelerin kısa bilgileri haberimizde.

Dünyada resmi olarak bilinen 193 ülke bulunmaktadır. Dünyada İ harfi ile başlayan ülkeler hangileridir? İ harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri nelerdir? 

Bir ülkenin bayrağı ve başkenti o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. İ harfi ile başlayan ülkelerin başkentlerini derledik. İ  ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgilendirmeleri aşağıda görebilirsiniz.

 

İ harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri

  • Irak Başkenti : Bağdat
  • İran Başkenti : Tahran
  • İrlanda Başkenti : Dublin
  • İspanya Başkenti : Madrid 
  • İsrail Başkenti : Tel Aviv
  • İsveç Başkenti : Stockholm
  • İsviçre Başkenti : Bern 
  • İtalya Başkenti : Roma
  • İzlanda Başkenti : Reykjavík

İ harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

İran, resmî adı İran İslam Cumhuriyeti, Güneybatı Asya'da ülke. Güneyde Basra Körfezi ve Umman Körfezi, kuzeyde ise Hazar Denizi ile çevrilidir. Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Pakistan, Afganistan ve Türkmenistan ile kara sınırına sahiptir. Başkenti Tahran'dır. Resmî dili Farsçadır.

İrlanda ya da resmî adıyla İrlanda Cumhuriyeti, kuzeybatı Avrupa'da bulunan ülke. Büyük Britanya'nın batısındaki İrlanda Adası'nın yaklaşık altıda beşini kaplamaktadır. Kuzeydoğusunda Birleşik Krallık'a bağlı olan Kuzey İrlanda ile komşu olan İrlanda'nın batısı Atlas Okyanusu, doğusu İrlanda Denizi, güneydoğusu St George Kanalı, güneyi ise Kelt Denizi ile çevrilidir. Ülke, parlamenter demokrasi ve anayasal cumhuriyet ile yönetilmektedir.

İtalya ya da resmî olarak İtalyan Cumhuriyeti ya da bazen İtalya Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da, büyük ölçüde İtalya Yarımadası üzerinde yer alan bir ülke. Akdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardinya da İtalyan topraklarıdır. Kuzeyde Alpler bölgesinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya'yla kara sınırı vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
3
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.