İdari Ve İktisadı Bilimler Fakültesi Öğrencilerinin Kep Sevinci

İdari Ve İktisadı Bilimler Fakültesi Öğrencilerinin Kep Sevinci

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin mezuniyet töreni yapıldı. Törene Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp H. Aslan, KMÜRektör Yardım

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin mezuniyet töreni yapıldı. Törene Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp H. Aslan, KMÜRektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner, üniversitenin akademik ve idari personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti.

“MERAK İLMİN HOCASIDIR”

Açılış konuşmasında ilk olarak söz alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Mehmet Tanrıverdi, “Bizler bu üniversiteye farklı şehirlerden değişik hayallerle geldik. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek adına geleceğimizi daha özgür ve kısıtlamaların olmadığı akademik bir ortamda şekillendirebilme ve bu süreç içerisinde bizlere ve topluma katkı sağlayacak misyonu ve vizyonu içeren bir kültürü benimseme fırsatı bulduk. ‘Merak ilmin hocasıdır’ sözünü kendimize rehber edinerek çıktığımız bu yolda sorgulayarak, araştırarak
ve her gün yeni şeyler öğrenerek dört yılımızı tamamladık. Şimdi ise sahaya inme vakti geldi. İnşallah bizler de öncelikle maneviyatımızın ve ilmimizin ışığıyla çalışacak, aziz milletimizin bağrındaki sevinç ve umudun yansıması olup hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. KMÜ ailesinin üyesi olmak bizlere her zaman bir gurur kaynağı olacak ve hayatımız boyunca bunun farkındalığını yaşayacağız. Yeni ve daha güzel bir dünya ve müreffeh bir hayat için durmadan ilerleyeceğiz. Bu gençlik, dünya lideri geleceğin Türkiye’sini inşa edecektir.” dedi.
“Bir ömür başarılar diliyorum” KMÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Oktay ise, “Sevgili gençler mezuniyetinizi tebrik ediyor, bir ömür başarılar diliyorum. Bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

“İLKELİ, DÜRÜST,AHLAKLI, ve İYİ NİYETLİ DAVRANIN”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öğrencilere ihtiyaç duyacakları her türlü bilgi ve beceriyi verecek akademik yetkinlikte olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: “Kamuda ve özel sektörde rekabet koşullarının giderek arttığı, bireysel yeteneklerin sınırsızca çeşitlendiği, her geçen gün hayatımızı etkileyen yeni teknolojilerin ortaya çıktığı günümüzde teorik bilgilerle pratik hayatı şekillendirmek oldukça önemli hale gelmiştir. Bu koşullarda her ne kadar hızlı bilgi edinmenin ve hızlı deneyimlerin öne çıktığı görülse de teorik bilginin ve akademik birikimlerin hayatınızdaki yeri hiçbir zaman azalmayacaktır. Çünkü üniversite hayatı sizlere her şeyden önce bilgi üretmenin önemini öğretecek, evrensel bir bakış açısı kazandıracak, yerel gerçekliklerin farkındalığını sağlayacak ve size dikkate değer bir öz güven verecektir. O yüzden öğreniminize hayat boyu devam etmeniz, hatta lisansüstü eğitim almanız son
derece önemlidir.”
Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:
”Bu uzun hayat yolunda aslında dış dünyayı değil, kendinizi tanıdıkça daha da güçlenecek, etrafınıza daha fazla güven verecek, işlerinizin arkasında daha dirayetle durarak başarıyı yakalayacaksınız. O yüzden asla kendinizi küçük görmeyin, hırpalamayın, her zaman bir sonraki adımı düşleyerek yaşadığınız açmazlardan kısa sürede çıkmayı deneyin. Hayatın birtakım zorlukları olsa da sizin her zaman o koşulları yenecek daha fazla seçeneğe sahip olduğunuzu unutmayın. Yeter ki ilkeli, dürüst, ahlaklı ve iyi niyetli davranın. Böyle olduğunuz takdirde telafi edemeyeceğiniz hata, üstesinden gelemeyeceğiniz zorluk yoktur.
Ben şimdiden her birinize üstün başarılarla dolu, aileleriniz ve sevdiklerinizle huzur içinde yaşayacağınız, alın terinizin ve emeklerinizin karşılığını kat be kat alacağınız, sağlıklı, mutlu ve aydınlık bir gelecek diliyorum. Ayrıca sizlerin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi olan, her koşulda sizden desteklerini esirgemeyen ailelerinize selam ve hürmetlerimi sunuyorum. Son olarak öğrencilerimizin en güzel şekilde yetişmesi için elinden gelen tüm gayreti sonuna kadar gösteren tüm KMÜ ailesine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere hediyeleri tören protokolü tarafından verildi. Tören, okul birincisinin mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.
Gösterinin ardından bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Öğrencilerin mezuniyet andını okumaları ve hep birlikte keplerini havaya fırlatmalarının ardından coşkulu tören sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.