İdil Bozkır Köyü

İdil Bozkır Köyü

Bozkır köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bozkır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Şırnak köyleri arasında yer alan Bozkır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bozkır köyü son dakika gelişmeleri, Bozkır köyüne özgü yemekler, İdil Bozkır köyünün tarihi, Bozkır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bozkır köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bozkır, Şırnak ilinin İdil  ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı Cumhuriyet Döneminde değiştirilmiştir. Gerçek ismi Daskan'dır ve yerel halk tarafından da aktif olarak kullanılır. Tahmini 600 yıllık bilinen Müslüman geçmişi ile beraber; bin yıldan fazla geçmişe sahip harabesi de vardır. Salihiler Aşireti'ne mensup 7 köyden biridir.Şırnak iline 113 km, İdil ilçesine 36 km uzaklıktadır.Köyün batısında Yayalar (Soran) Köyü ve Çınarlı (Kekwan) Köyü vardır. Kuzeyinde Güzelova (Xan) Köyü vardır. Güneyinde ise Haberli Bucağı vardır.

 

Bozkır, Şırnak ilinin İdil ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bozkır köyü resimleri ve Bozkır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şırnak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Güneydoğu Anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkır Şırnak Arası Kaç Km? Şırnak Hava Durumu? Şırnak Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Şırnaklı iseniz Şırnak Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Şırnaklı Ünlüler arasında Bozkır Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum