Iğdır Ağaver Köyü

Iğdır Ağaver Köyü

Ağaver köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağaver köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Iğdır köyleri arasında yer alan Ağaver köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Iğdır Ağaver köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağaver köyü son dakika gelişmeleri, Ağaver köyüne özgü yemekler, Iğdır Ağaver köyünün tarihi, Ağaver köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağaver köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağaver, Iğdır ilinin Merkezine  ilçesine bağlı bir köydür.

20 Ağustos 1745 tarihinde Nadir Şah ile Osmanlıların "Vağaver" adı verilen yerde savaştığı kaydedilmiştir. 1901 ve 1928 yılı kayıtlarında Ermenicede "tuz ören" anlamına gelen "Ağaver" şeklinde geçen köyün adı, 1960 yılından sonra "Çavuşbahçe" olarak değiştirildi. Uzun yıllar bu isim ile kayıtlarda geçtikten sonra köyün adı, 2010 yılında tekrar "Ağaver"e dönüştürüldü.

Köy, Iğdır il merkezine 12 km uzaklıktadır. Ağaver Köyü, doğusunda Kadıkışlak Köyü, güneydoğusunda Yüzbaşılar Köyü, güneyinde Kazancı ve Sarıçoban Köyleri tarlaları, batısında Hakmehmet Köyü ile sınırdır.Köyde 1886 yılında 241 Azeri Türkü yaşamaktaydı.

Ağaver, Iğdır ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağaver köyü resimleri ve Ağaver köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Iğdır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ağaver Iğdır Arası Kaç Km? Iğdır Hava Durumu? Iğdır Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Iğdırli iseniz Iğdır Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Iğdırli Ünlüler arasında Ağaver Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum