Iğdır Sarıçoban Köyü

Iğdır Sarıçoban Köyü

Sarıçoban köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıçoban köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Iğdır köyleri arasında yer alan Sarıçoban köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Iğdır Sarıçoban köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıçoban köyü son dakika gelişmeleri, Sarıçoban köyüne özgü yemekler, Iğdır Sarıçoban köyünün tarihi, Sarıçoban köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıçoban köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıçoban, Iğdır ilinin Merkezine  ilçesine bağlı bir köydür.Köy, 1901 yılından beri aynı adı taşımaktadır.I. Dünya Savaşı bitiminde Ermeni çetelerinden kaçarak Osmanlı topraklarına göç etmek isteyen 1.000 kadar Müslüman, 4 Ocak 1919 günü Sarıçoban Köyü civarında Ermeniler tarafından katletmiştir. 11 Kasım'ı 12 Kasım'a bağlayan gece 11. Tümen Komutanlığı, Ermenilere karşı taarruza geçmiş ve 12 Kasım 1920 sabahı Iğdır belediye binasına Türk Bayrağı çekilmiştir. Bu olayları takip eden 14 Kasım 1920 tarihinde ise, 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Türk Ordusu tarafından Ermeniler Aras Nehri'nin kuzeyine püskürtülmüştür. 3 Aralık 1920'de imzalanan Gümrü Antlaşması ile Iğdır ve çevresinin Türkiye toprağı olduğu kesinleşmiştir.Köy, Iğdır il merkezine 12 km uzaklıktadırKöyde 1886 yılında 316 Azeri Türkü yaşamaktaydı.

Sarıçoban, Iğdır ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıçoban köyü resimleri ve Sarıçoban köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Iğdır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıçoban Iğdır Arası Kaç Km? Iğdır Hava Durumu? Iğdır Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Iğdırli iseniz Iğdır Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Iğdırli Ünlüler arasında Sarıçoban Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.