Iğdır Suveren Köyü

Iğdır Suveren Köyü

Suveren köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Suveren köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Iğdır köyleri arasında yer alan Suveren köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Iğdır Suveren köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Suveren köyü son dakika gelişmeleri, Suveren köyüne özgü yemekler, Iğdır Suveren köyünün tarihi, Suveren köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Suveren köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Suveren, Iğdır ilinin Merkezine  ilçesine bağlı ve Ağrı dağının eteğinde bulunan bir köydür.Iğdır'ı da kapsayan Urartular'a bağlı Erikuakhi Krallığı'nın (MÖ IX.-VIII. yüzyılda) egemen soyu olan "Erikua" adının, şimdiki "Erköv" adında korunduğu belirtilmektedir. Adı, Urartular dönemine dayanan köyün adı, 1910 tarihli "Kafkaski Kalender" adlı yıllıkta Orkov, Rus Çarlığı'nın son yıllarında ise bu ad Orkof olarak geçmektedir.1928 yılı kayıtlarında da "Orkof" olarak geçen köyün adı,1956 yılında "Suveren" olarak değiştirildi.Köy, Iğdır il merkezine 14 km uzaklıktadır.Köyde 1886 yılında 129 Kürt yaşamaktaydı.Köy, diğer köylere oranla ekonomik olarak daha gelişmiş bir bölgeye sahip olduğu için, dışarıdan çok fazla göç almıştır. 1985'teki sayımda da 2.961 kişilik nüfusuyla ilçenin en kalabalık köyü olmuştur
Iğdır Üniversitesi bu köyün arazisinde kurulmuştur.

Suveren, Iğdır ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Suveren köyü resimleri ve Suveren köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Iğdır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Suveren Iğdır Arası Kaç Km? Iğdır Hava Durumu? Iğdır Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Iğdırli iseniz Iğdır Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Iğdırli Ünlüler arasında Suveren Köyünde doğan biri var mı?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.