İkinci Ulusal Eşpedal Derneği Çalıştayı İzmir’de Gerçekleşti 

İkinci Ulusal Eşpedal Derneği Çalıştayı İzmir’de Gerçekleşti 

Engelli ve engelsiz bisiklitlileri tandem adı verilen ikili bisiklet üzerinde yol arkadaşlığı bilinciyle bir araya getiren Eşpedal Derneği, STGM Birlikte Programı kapsamında 6-7 Temmuz günlerinde ulusal anlamda ikinci çalıştayını gerçekleştirdi. Çalıştaya

Engelli ve engelsiz bisiklitlileri tandem adı verilen ikili bisiklet üzerinde yol arkadaşlığı bilinciyle bir araya getiren Eşpedal Derneği, STGM Birlikte Programı kapsamında 6-7 Temmuz günlerinde ulusal anlamda ikinci çalıştayını gerçekleştirdi.

Çalıştaya İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Ankara ve Gaziantep illerinden 30 kişilik Eşpedal üye ve gönüllüler katıldı. Açılış konuşmasında Dernek Başkanı Saldıray Altındağ, bisikleti aracı kılarak farkındalık yaratmada Eşpedal Derneği’nin önemli bir rol üstlendiğini belirterek bu çalıştayla derneğin kurumsal kapasitesini artırmayı ve üyelerin yönetimde söz sahibi olabilmelerini hedeflediklerini belirtti. Açılış konuşmasının ardından yönetim kurulu üyesi Songül Parlak’ın yönettiği ısınma oyunu ile üyeler kendilerini tanıttı. Son dönem faaliyetleri, bütçe kapsamında yapılan harcamalar , diğer kurumsal çalışmalar ve STGM birlikte süreci Gülcan İlhan ve Taşkın Özgür tarafından sunuldu. Ardından temsilciliklerin sunumlarına geçildi. Manisa temsilcimiz Nuri Öztürk,Denizli temsilciliğinden Hüseyin Garip, Gaziantep temsilcimiz Cüneyt Kökalan , Bursa temsilcimiz Mehmet Doğancı ,Ankara temsilciliğinden Çağlar Yalçın,Aydın’dan katılan gönüllümüz Melike Koca ve Eskişehir temsilciliğimizden Velesbid derneği başkanı sayın Rahime Çelen sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından katılımcılar, uygulanan anketlerle belirlenen çalıştay konularını tartışmaya başladılar.

YOĞUN İLGİ

Çalıştayın ilk gününde, alıştayın ilk gününde, üye_gönüllü kazanımı, yönetsel ve finansal sürdürülebilirlik, tandem bisikletin paralimpik bir branş olarak kabul edilebilmesi amaçlı çalışmalar gibi konularda katılımcılar fikirlerini tartışarak ortaya koydular. Çalıştayın ilk günü, proje uzmanı Barış Özcan’ın kaynak geliştirme ve sürdürülebilirlik konusunda yaptığı sunumla sona erdi. Çalıştayın ilk gününün akşamında, üye ve gönüllülerin motivasyonlarını artırma, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen akşam yemeğinde Eşpedallılar bir araya gelerek birlikte vakit geçirdiler. Çalıştayın ikinci gününde Dr. Engin Yılmaz çalıştaya konuşmacı olarak katıldı. Engellilik bilinci konusunda Elif Ünver ile birlikte sunum yapan Yılmaz, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, derneğin 2020 faaliyet planı,merkez ve temsilcilik ilişkileri,sosyal medya hesaplarının yönetimi ve derneğin erişilebilirlik sorunlarına yaklaşımı ilgili konularda düşüncelerini paylaştılar. Raporlama çalışmalarının ardından çalıştay sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.