Ilgaz Gökçeyazı Köyü

Ilgaz Gökçeyazı Köyü

Gökçeyazı köyü haberleri, Ilgaz Gökçeyazı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökçeyazı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Gökçeyazı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgaz  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçeyazı köyü son dakika gelişmeleri, Gökçeyazı köyüne özgü yemekler, Ilgaz Gökçeyazı köyünün tarihi, Gökçeyazı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçeyazı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçeyazı, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür.3 mahalleden oluşmaktadır. Terziler, Kaçan ve Mehmetler mahalleleri.Köyün adının nereden geldiği veya türediği tam olarak bilinmemektedir. Köyü, Selçuklularla birlikte Anadolu'ya gelen Kayı boyunun beylerinden Gündüz Alp'in bölgeden geçişi sırasında boy mensupları kurmuştur. Köyde Orta Asya kültür, gelenek ve görenekleri hâlen yaşatılmaktadır.Yaren kültürü geçmişten günümüze süregelmiştir. Keşkek,tavuklu pilav, mantarlı pilav yörenin önemli yemeklerindendir.Çankırı iline 71 km, Ilgaz ilçesine 21 km uzaklıktadır.


Gökçeyazı, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçeyazı Köyü Resimleri ve Gökçeyazı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgaz Çankırı Arası Kaç Km? Ilgaz Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Ilgaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Ilgaz Gökçeyazı Köyünde doğan biri var mı? Ilgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.