Ilgaz Hacıhasan Köyü

Ilgaz Hacıhasan Köyü

Hacıhasan köyü haberleri, Ilgaz Hacıhasan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıhasan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Hacıhasan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgaz  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıhasan köyü son dakika gelişmeleri, Hacıhasan köyüne özgü yemekler, Ilgaz Hacıhasan köyünün tarihi, Hacıhasan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıhasan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıhasan, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür.Köyün ne zaman kurulduğu bilinmemekle birlikte 1578 III. Murat döneminde köyde 53 ailenin olduğu ve bunların vergi verdiği kayıtlarda vardır.II. Abdulhamit döneminde ise köye imam tayin edildiğini gösteren belgeler bulunmaktadır.Ağızdan ağza dolaşan bir söylenti olarak köyün adının bu bölgeye yerleşen 3 kardeşin adlarından geldiği söylenmektedir. Köydeki evlerin yaşları ise en fazla 200 yıl civarındadır.Köyün yakın çevresinde Ermenilere ya da Rumlara ait olduğu söylenen mezarlar, ev kalıntıları, çanak çömlek parçalarına rastlanmaktadır.Köyün arazisinden dolayı yetiştirdiği beyaz lahanası ve lahana sarması meşhurdur.Mevlitlerde ve özel günlerde tereyağlı pilav, etli yahni, ayran ve helva menüsü çok önemlidir.Çankırı iline 53 km, Ilgaz ilçesi merkezine 5 km ve Samsun-İstanbul yoluna 2 km mesafededir. Köyün önünde büyük düz ve sulanabilir bir ova arkasında ise çam ormanları yer almaktadır.Köyün arazisi üzerinde DSI tarafından açılmış 6 adet sondaj kuyusu yer almaktadır. Bu kuyular tarım arazilerinde sulama amaçlı olarak kullanılmaktadır.Köyün arazisinin içinden Ilgaz dağlarından su getiren Gökçay ve Sazak köyünden gelen Sazak Çayı akmaktadır. Debileri düzgün olmayıp yazın bu çayların suyu kesilmektedir. Bunlar arazi içinde birleşerek köy arazisinin alt ucunda Devrez çayına karışırlar.

Hacıhasan, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıhasan Köyü Resimleri ve Hacıhasan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgaz Çankırı Arası Kaç Km? Ilgaz Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Ilgaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Ilgaz Hacıhasan Köyünde doğan biri var mı? Ilgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum