Ilgaz Kırışlar Köyü

Ilgaz Kırışlar Köyü

Kırışlar köyü haberleri, Ilgaz Kırışlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırışlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kırışlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgaz  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırışlar köyü son dakika gelişmeleri, Kırışlar köyüne özgü yemekler, Ilgaz Kırışlar köyünün tarihi, Kırışlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırışlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırışlar, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyde her yıl geleneksel olarak Güzel Doğa Festivali düzenlenmektedir. Bu festivalde geleneksel yöre yemeği keşkek gelen misafirlere ikram edilir. Köylülerin çeşitli toplantılar yaptıkları veya konukların köyde kalması için hazırladıkları 3 adet köy odaları mevcut bulunmaktadır.Çoğunluğu İstanbul'a göç eden köy halkı tarafından Kırışlar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kırışlar Köyü Gençlik Kolları Derneği altında çeşitli etkinlikler ve faaliyetler gösterilmektedir.Köy halkı geleneklerine ve göreneklerine bağlı olup bazı dönemlerde Yaren Meclisi oluşturulur.Bu meclisin başlıca görevi; İnsan yetiştirme; insanı hayata hazırlama; sosyal düzeni ve güvenliği sağlama; halk müziği, halk mutfağı, halk tiyatrosu, halk edebiyatı gibi ulusal kültür değerlerini yaşatma ve yeni kuşaklara aktarma görevlerini yüzyıllardır yerine getirmiş bir sosyal kurum olma niteliğini taşır.

Köy, Ilgaz Dağı’nın güney yamaçlarında, ilçenin batısında, Kayı ve Kaçan Dereleri arasında, Ilgaz-Kurşunlu karayolunun yaklaşık 13 km uzağında ve kuzeyinde kurulmuştur.

Çevrede Kayı köyü, Güney köyü, Süleymanhacılar köyü yer alır. Halkının Yörük asıllı olduğu tahmin edilmektedir. Çankırı iline 72 km, Ilgaz ilçesine 22 km, Yeşildumlupınar beldesine 9 km uzaklıktadır. Köye en yakın yerleşim birimi 1 km uzaklıkta bulunan Gökçeyazı köyüdür.Köydeki hane sayısı 117 olup yaz ve kış aylarında köy nüfusu farklılık gösterebilmektedir. Yaz aylarında köyde bulunun nüfus artış gösterip 650 kişiye kadar çıkabilmektedir.

Kırışlar, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırışlar Köyü Resimleri ve Kırışlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgaz Çankırı Arası Kaç Km? Ilgaz Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Ilgaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Ilgaz Kırışlar Köyünde doğan biri var mı? Ilgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.