Ilgaz Kızılibrik Köyü

Ilgaz Kızılibrik Köyü

Kızılibrik köyü haberleri, Ilgaz Kızılibrik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılibrik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kızılibrik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgaz  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılibrik köyü son dakika gelişmeleri, Kızılibrik köyüne özgü yemekler, Ilgaz Kızılibrik köyünün tarihi, Kızılibrik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılibrik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılibrik, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı köyün yeni kurulduğu zamanlarda ziyarete gelen devlet büyüğüne abdest alması için bakır bir ibrik verilir.verilen ibriğin yeni ve temiz olmasına dikkat edilir,tabii ki yeni olan bir bakır ibriğin rengi doğal olarak kızıldır ve bu ibrik ziyarete gelen devlet büyüğünün dikkatini çeker ve abdest aldıktan sonra köyün ismi kızılibrik olsun diye söyler ve o günden sonra köyün adı kızılibrik kalır.Kızılıbrık köyünün geleneksel yemekleri keşkek pıhtı yoğurtlu çorba dene çorbası gibi daha birçok zengin yemek menüsüyle bilinmektedir.Çankırı iline 73 km, Ilgaz ilçesine 21 km uzaklıktadır.Köyün iklimi karasal iklimin yanı sıra karadeniz iklimide yaşanmaktadir.


Kızılibrik, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılibrik Köyü Resimleri ve Kızılibrik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgaz Çankırı Arası Kaç Km? Ilgaz Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Ilgaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Ilgaz Kızılibrik Köyünde doğan biri var mı? Ilgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.