Ilgaz Kuyupınar Köyü

Ilgaz Kuyupınar Köyü

Kuyupınar köyü haberleri, Ilgaz Kuyupınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuyupınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kuyupınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgaz  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuyupınar köyü son dakika gelişmeleri, Kuyupınar köyüne özgü yemekler, Ilgaz Kuyupınar köyünün tarihi, Kuyupınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuyupınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuyupınar, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür.Eskiden bu köydeki her evin önünde su kuyusu bulunduğu için bu köye Kuyupınar adı verilmiştir. Hâlen bazı evlerin önünde su kuyusu bulunmaktadır. Pınar kelimesi ise köy meydanında bulunan geniş pınardan gelir. Bu pınar Ilgaz Dağı'ndan akan kaynak sularıyla beslenir. Köyün tarihçesi hakkında az bilgi vardır. Köyün Önceden beri ileri gelen nüfusları vardır. Ilgaz İlçesinin Bütün Köyleride Dahil Kuyupınar köyü nufusunun tamamı Oğuz Boylarından gelmektedir. Tarih kitaplarında Köyün, Kayı Boyundan geldiği bilinmektedir. Göçer Obalarla geldiklerinden bir müddet Elaziz Harput bölgesinde konaklamalar yapılmıştır. Osmanlı geleneklerini kendileri ve çevre köyleri halen yaşatmaktadır. Köyün çevredeki Mevkileri Kargın -Büğdüz isimleriyle yaşatılmaktadır.Köyün düğünleri 2 gün sürer ve davul zurna ile yapılır.Çankırı iline 38 km, Ilgaz ilçesine 15 km uzaklıktadır. 1420 metre rakıma sahiptir. Köy ve çevresi düz zeminlidir ama merkezden uzaklaştıkça dağlaşır. Özellikle Ilgaz Dağı bölgesinde bulunduğu için yükseklik fazladır.

Kuyupınar, Çankırı ilinin Ilgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuyupınar Köyü Resimleri ve Kuyupınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgaz Çankırı Arası Kaç Km? Ilgaz Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Ilgaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Ilgaz Kuyupınar Köyünde doğan biri var mı? Ilgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.