Ilgın Dığrak Köyü

Ilgın Dığrak Köyü

Dığrak köyü haberleri, Ilgın Dığrak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dığrak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Dığrak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ilgın Dığrak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dığrak köyü son dakika gelişmeleri, Dığrak köyüne özgü yemekler, Ilgın Dığrak köyünün tarihi, Dığrak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dığrak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dığrak, Konya ilinin Ilgın ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dığrak Köyü Resimleri ve Dığrak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ilgın Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilgın Konya Arası Kaç Km? Ilgın Hava Durumu? Konya Köyleri ve Ilgın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Ilgın Dığrak Köyünde doğan biri var mı? Ilgın Doğumlu Ünlüler Kimler?

Konya ilinin Ilgın ilçesine bağlı bir mahalledir (köydür).

150 yıl kadar önce Antalya ve Emirdağ yörenden gelen Yörükler tarafından kurulmuştur. İlk kurulduğunda 6 hane olduğu, Sıçansuyu ve Yaylak adlı 2 mezrası bulunduğu bilinmektedir. Köy adını, “daha uzak” anlamına gelen “ırak” kelimesinin “Daha ırak”, “Daa ırak”, “Dığrak” şeklinde değişikliğe uğramasından aldığını, köylüler tarafından anlatılmaktadır. Kuzeyindeki Doğanyuvası mevkisindeki Saraycık köyün ören yeridir. Saraycık'tan çıkan işlenmiş taşlar bölgenin eski bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir.

Köyün hemşehrileri tarafından 2015 yılı mayıs ayında Dığrak Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği kuruldu. Dernekle ilgili her türlü çalışmalara www.digrak.com adresinden ulaşabilirsiniz.

KONYA iline 82 km, ILGIN ilçesine 40 km uzaklıktadır.

Köy karasal iklimin etkisi altındadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. Köyde sağlık kuruluşu bulunmamaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum