İliç Bağlıca Köyü

İliç Bağlıca Köyü

Bağlıca Köyü Haberleri, İliç Bağlıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bağlıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Bağlıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

İliç Bağlıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağlıca köyü son dakika gelişmeleri, Bağlıca köyüne özgü yemekler, İliç Bağlıca köyünün tarihi, Bağlıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağlıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağlıca, Erzincan ilinin İliç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağlıca Köyü Resimleri ve Bağlıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İliç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İliç Erzincan Arası Kaç Km? İliç Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve İliç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Bağlıca Köyünde doğan biri var mı? İliç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağlıca, bir vadi içerisinde bağ ve bahçelerle çevrili,üzümüyle meşhur olan şirin bir köydür. Fundalık bir bitki örtüsü ve üzümüyle meşhur köyün vadi içerisinde yerleştiği bağ ve bahçeleriyle güzel bir görünümü vardır.

Eski ismi "Zineker" olan köyün ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu bilinmemektedir. Ancak köyde Han tepesi ve Kale gibi tarihi kalıntıların bulunması tarihinin çok eskilere dayandığını göstermektedir.
Giyim erkeklerde; Pantolon ve ceket, Bayanlarda; Fistan, şalvar ve başörtüsüdür .

Meşhur bir yemek olan keşkek Bağlıca'nın yöresel tatlarındandır.

Altıntaş, Sarıkonak, Dostal, Kayacık ve Büyük Armutlu köyleriyle komşudur.Erzincan İliç kazasına bağlı olup ilçeye uzaklığı 24 km'dir. Bağıştaş Tren İstasyonu'na 9 km'dir. Ankara-Bağlıca arası 645 km, İstanbul-Bağlıca arası 1042 km, İzmir-Bağlıca arası 1242 km ve Antalya-Bağlıca arası 965 km'dir.

Nüfus ise 1980: 315 1985: 260 1990: 178 1997: 86 Yaz aylarında artan nüfus kış aylarında tekrar azalmaktadır.

İlkokul 1957 yılında eğitim-öğretime açılmış olup öğrenci azlığı nedeniyle 1994 yılında eğitim-öğretime kapalıdır.okulumuzun kapı ve pencereleri yenilenmiş boya badana işleri ve bahçe peyzaj çalışması devam etmektedir

Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köyün bağ ve bahçelerinde narenciye hariç her türlü sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Meşhur üzüm bağları vardır. Hatta Bağlıca Üzümü diye isim yapmıştır. Bu üzümler mevsimi gelince pazarlama usulü ile ilçe ve köylerde satılarak gelir elde edilir. Büyükbaş hayvancılık yapılır; ancak pazarlamaya yönelik olmayıp kendi ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla yapılır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.