İliç Kuruçay Köyü

İliç Kuruçay Köyü

Kuruçay Köyü Haberleri, İliç Kuruçay Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kuruçay Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Kuruçay Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

İliç Kuruçay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuruçay köyü son dakika gelişmeleri, Kuruçay köyüne özgü yemekler, İliç Kuruçay köyünün tarihi, Kuruçay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuruçay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuruçay, Erzincan ilinin İliç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuruçay Köyü Resimleri ve Kuruçay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İliç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İliç Erzincan Arası Kaç Km? İliç Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve İliç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Kuruçay Köyünde doğan biri var mı? İliç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuruçay, Erzincan ilinin İliç ilçesine bağlı bir köydür. Kurucay köyü 1938 e kadar Erzincan vilayetine bagli kazadir. 1938 de demiryolunun İlic den gecmesi üzerine kaza statüsü İlic'e verilmistir. 1642 Osmanli Avariz defterine göre Kurucayin nüfusu 15.500 olarak gecmektedir. Günümüzde ise kasabada bir adet köy odası,bir adet otel ve bir adet Osmanli zamani hükümet konagı bulunmaktadır.

Belde halkı, Türkmenlerden oluşmaktadır. Kuruçay 1938 yılına kadar Erzincan'ın ilçeliğini yapmış bir köydür. Tarihi ipek yolunun bir kolu Kurucay dan gectigine dair rivayetler bulunmaktadir.

Köyde bir adet otel ve bir adet Osmanli yapimi tarihi konak mevcuttur. Ayrica köye yakın yerlerde tarihi yerler ve tarihi mağaralar mevcuttur.

TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Kasaba,Erzincan iline 175 , İliç ilçesine 27 km mesafededir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köyde arıcılık faaliyetleri de bulunmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ,ancak günümüzde öğretim taşımalı sistemle yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. .Köyün su sorunu 2014 yılında yaklasik 25 km den gelen su ile çözülmüştür.PTT şubesi ve acentesi yoktur . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.