İlkokul öğrencisinden Mehmetçik Vakfı’na bağış

İlkokul öğrencisinden Mehmetçik Vakfı’na bağış

Samsun'da yaşayan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Beril Naz Bülbül, yaz tatili boyunca kendi tasarladığı kolye, bileklik ve toka gibi aksesuarları...

Samsun'da yaşayan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Beril Naz Bülbül, yaz tatili boyunca kendi tasarladığı kolye, bileklik ve toka gibi aksesuarları satarak elde ettiği geliri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliğini ziyaret ederek elde ettiği geliri makbuz karşılığında Vakfa bağışlayan Beril Naz Bülbül, "Okulların tatile girmesi ile birlikte geçen yaz tatili dönemini daha faydalı geçirebilmek amacıyla babam Fatih Bülbül ile bir anlaşma yaptık. Akıllı telefon, tablet gibi elektronik aletleri bir kenara bırakarak kendi el işçiliğim ile takı tasarımı yaptım. Tasarımlarımı satarak elde ettiğim geliri de şehit aileleri ve gazilerimiz ile onların çocuklarına faydalı olması maksadıyla Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldım" dedi.

Küçük Beril'i yaptığı bağış karşılığında, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen teşekkür belgesini takdim etmek üzere Samsun'da bulunan evlerinde ziyaret eden Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Albay Bülent Uzun, "Beril Naz'ın göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı öncelikle kendisine ve onu bu şekilde yetiştiren ailesine Mehmetçik Vakfı olarak teşekkür ediyoruz. Beril Naz'ın yapmış olduğu bağış ile şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile onların çocuklarına destek olan Mehmetçik Vakfı daha da güçlenecektir. Bu yaşta böyle bir davranış ile farkındalık oluşturarak, çevresindekilere örnek olan Beril Naz'ın bu duyarlılığı, Türk milletinin Mehmetçiğe ve onun destekçisi olan Mehmetçik Vakfı'na duyduğu güvenin bir göstergesidir" diye konuştu.

Mehmetçik Vakfı'na bu zamana kadar yapılan bağışlar hakkında da açıklamalarda bulunan Uzun, "Kurulmuş olduğu 1982 yılından itibaren, 51 bin 66 kişiye toplam 667 milyon TL yardım yaptı. Şu anda da 8 bin 795 kişiye aylık ortalama 7 milyon TL yardım yapılıyor. Vakfın en önemli gelir kaynağı vatandaşların yapmış olduğu bağışlardan oluşuyor. Arzu eden vatandaşlarımız vakfın bankalarda bulunan hesap numaralarına nakit olarak, temsilciliklerini ziyaret ederek makbuz karşılığı, vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile ya da tüm operatörlerden 2582'ye MEHMETÇİK yazıp SMS göndererek bağış yapabilirler" şeklinde konuştu.

İlkokul öğrencisinden Mehmetçik Vakfı’na bağış

İlkokul öğrencisinden Mehmetçik Vakfı’na bağış

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.