İncesu Küllü Köyü

İncesu Küllü Köyü

Küllü köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Küllü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Küllü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İncesu Küllü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küllü köyü son dakika gelişmeleri, Küllü köyüne özgü yemekler, İncesu Küllü köyünün tarihi, Küllü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küllü köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küllü, Kayseri ilinin İncesu ilçesine bağlı bir köydür. Küllü Köyü, Kayseri’nin batısında Kızılırmak üzerinde cevizi, patlıcanı ve kuru fasulyesi ile ünlü bir köydür. Kayseri-Ankara karayolu 27. kilometresinden sonra 13 km. içeride yer almaktadır. İncesu ilçesine bağlı olup ilçeye uzaklığı 24 km dir.Yerleşim yeri 1969 yılına kadar derenin içinde bulunmaktaydı ve sürekli sel baskınlarından dolayı afet bölgesi ilan edilerek 1975 yılına kadar İmar İskan Bakanlığının katkılarıyla harman yeri olarak bilinen şu anki yerleşim yerine taşınmıştır. Eski köydeki evler yıkılarak harabe olmuştur. Köyün doğusunda Tahirini Köyü Batısında Bozca, Bayramhacı köyleri ve Avanos, Kuzeyinde Yuvalı, Kaş köyleri ve Himmetdede kasabası, Güneyinde Karahöyük, Üçkuyu köyleri ve İncesu ilçesi yer almaktadır. Yörede patlıcanı ile meşhur güzel bir köydür. Patlıcanı yöreye has nitelikte açık renkli, pembeye çalan, çizgili ve oldukça lezzetlidir.Köyde ilkokul vardır, taşımacılık nedeniyle okul kapalıdır. Köyün kanalizasyonu 2008 yılında yapılmıştır, 1969 yılında köye içme suyu getirilmistir.

 

 

Küllü , Kayseri ilinin İncesu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küllü  Köyü Resimleri ve Küllü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İncesu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İncesu Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve İncesu Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında İncesu Küllü  Köyünde doğan biri var mı? İncesu Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.