İncesu Şeyhşaban Köyü

İncesu Şeyhşaban Köyü

Şeyhşaban köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Şeyhşaban köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Şeyhşaban köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İncesu Şeyhşaban köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şeyhşaban köyü son dakika gelişmeleri, Şeyhşaban köyüne özgü yemekler, İncesu Şeyhşaban köyünün tarihi, Şeyhşaban köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şeyhşaban köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şeyhşaban, Kayseri ilinin İncesu ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı, kurucusu olan Şeyhşaban tarafından gelmektedir. Köy Yavuz Sultan Selim'in Mısır sefesine çıktığı yıılarda, Şeyhşaban'a hediye edilmiş olan arazi üzerine, Şeyhşaban tarafından kurulmuştur.1980'li yıllarda afet nedeniyle şu anki Şeyhşaban köyünü bulunduğu yere, Karataş mevkine taşınmıştır. Şeyhşaban'ın mezarı Eski Şeyhşaban'daki (halk dilinde yukarı köy) caminin içerisindedir.Köyün geçmişi kökenli olup, tarihi eserler görebilirsiniz. Köyde eski Türk kültürüne rastlayabilirsiniz. Antik Roma döneminden kalma bir göl vardır ve evliya dağının zirvesinde Şem'un El Gazi'nin türbesi vardır.

 

Şeyhşaban , Kayseri ilinin İncesu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şeyhşaban  Köyü Resimleri ve Şeyhşaban köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İncesu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İncesu Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve İncesu Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında İncesu Şeyhşaban  Köyünde doğan biri var mı? İncesu Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum