İnebolu Özlüce Köyü

İnebolu Özlüce Köyü

Özlüce Köyü haberleri, İnebolu Özlüce köyü güncel son dakika gelişmeleri, Özlüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Özlüce köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İnebolu Özlüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özlüce köyü son dakika gelişmeleri, Özlüce köyüne özgü yemekler, İnebolu Özlüce köyünün tarihi, Özlüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özlüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özlüce, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özlüce Köyü Resimleri ve Özlüce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? İnebolu Kastamonu Arası Kaç Km? İnebolu Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve İnebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında İnebolu Köyünde doğan biri var mı? İnebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Özlüce, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesine bağlı bir köydür.Özlüce köyü eski adı Zarbana olarak da bilinmektedir. Ancak antik çağlarda "Garium Locum" olarak daha sonraki dönemlerde ise deniz meltemi anlamına gelen "Zefiyron" ve "Zarpana (sarpana)" olarak adlandırıldığı da olmuştur.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılık ile sınırlıdır, yetiştirilen tarım ürünleri arasında fındık ve mısır başta gelir. Ayrıca son yıllarda köyde yapılan kivi yetiştiriciliğinde başarı sağlamıştır. Köyün ekonomisinde balıkçılık da önemli yer tutmaktadır, köy halkının hemen hepsi irili ufaklı balıkçı tekneleriyle balıkçılık faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi son 10 yıl içerisinde köylülerin kendi uğraşları ile yapılmıştır. Şu an köy evlerinde dağlardan gelmekte olan kaynak suyu kullanılmaktadır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Evlerde kullanılan atık sular, toprak içine kazılmış kuyulara gitmektedir. Bu şekilde doğaya geri dönüşümü sağlanmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardı ancak PTT'nin maddi imkansızlıkları nedeni ile şube kapatılmıştır. PTT ve diğer işler için İNEBOLU'daki büyük Postane kullanılmaktadır.Sağlık ocağı ve Sağlık Ocağı lojmanı bulunmaktadır. Yenidoğan ve Sürekli bakımı yapılması gereken hasta takibi düzenli olarak yapılmaktadır. Gerekli görüldüğünde İnebolu ya da Kastamonu'ya sevk sağlanmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol, Kaplama denilen Asfalt yoldur. Bölge Heyelan bölgesi olduğundan, Bahar aylarında hasarlar oluşmakta ve akabinde tamiratları, gerekli bakım ve onarımları Karayolları 152. Şube Müdürlüğü tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Yol kenarlarındaki dere ıslahı ve drenaj düzenleme işleri çalışmaları 2013 Ağustos ayı itibarıyla devam etmektedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün yüksek noktalarına yerleştirilmiş olan baz istasyonları sayesinde cep telefonları ile görüşme rahatlıkla yapılmaktadır. Zarbana'nın 2006 yılında Devlet töreni ile açılışı yapılmış Balıkçı Barınağı Limanı bulunmaktadır. Bu sayede amatör balıkçılık artmış, Profesyonel balıkçılık daha rahat yapılır hale gelmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.