İngiltere Başbakanı Cameron İstifa Etti

İngiltere Başbakanı Cameron İstifa Etti

Referandum dan Evet çıkmasının ardından Referandumda sürecinde AB'de kalınması için çalışan İngiltere Başbakanı istifa etti.

İngiltere'nin AB'den Çıkması için yapılan refarundum da Evet çıktı. Brexit olayı diye adlandırılan bu durum AB yi nasıl etkileyecek?

Referandum dan Evet çıkmasının ardından Referandumda sürecinde AB'de kalınması için çalışan İngiltere Başbakanı istifa etti. Cameron "AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmeli" dedi.

REFERANDUM SÜRECİ

Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya karar verecek. İngiltere'nin gelecekteki kimliği ve dünyadaki yerini belirleme açısından bu referandum tarihi öneme sahip.

İngiltere'de oy verme işlemi devam ederken yayınlanan anket sonuçlarına göre, AB yanlıları yarışı önde götürüyor.

AB'de kalma yanlılarının yüzde 52, ayrılma yanlılarının ise yüzde 48 oranda olduğunu tahmin ediliyor. Bakalım neler olacak. Birleşik Krallık Avrupa Birliğiyle Devam mı ya da Buraya Kadar mı Diyecek?

eferandumdan AB'den çıkalım (Brexit) sonucu çıkarsa bu hemen gerçekleşmeyecek. İngiltere Parlamentosu'nun AB'den çıkmak için geçirmek zorunda olduğu bazı yasalar bulunuyor. Birlikten çıkışın süreci 2 yıl veya daha uzun sürebilir. 

kralice.png

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth sessizliğini bozdu. Kraliçe "Bana AB'nin parçası kalmak için üç iyi sebep verin" dedi. Dün akşam Buckingham Sarayı'nda verdiği yemekte konuşan Kraliçe'nin açıklamaları 'AB'den ayrılma' yönünde yorumlandı. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.