İnhisar Çayköy Köyü

İnhisar Çayköy Köyü

Çayköy köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Çayköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Çayköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İnhisar Çayköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayköy köyü son dakika gelişmeleri, Çayköy köyüne özgü yemekler, İnhisar Çayköy köyünün tarihi, Çayköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayköy köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün adı etrafındaki küçük dereciklerden esinlenerek konulmuştur. Sakarya nehrinin kenarında yeşiller içinde küçük ve şirin bir köydür. Osman Bey, 1000 kişilik bir nüfusu Söğüt'ün doğusuna Sakarya nehri vadisine yerleştirmiştir. Bu aileler hayvancılıkla uğraştıkları için, keçi kılından dokunmuş kilimlerle yerleştikleri bölgelerde çadır kurmuşlar, bu insanlara Kara Kilimliler adı verilmiştir. Buralara yerleştirilen ailelerin görevi; hem buraları mesken tutmak, hem de Söğüt'teki Osmanlı Beyliği'ni civârdaki Bizans'tan korumak. Çay köyünün kuzeyinde büyük bir kayanın eteğinde kurulmuş (şimdiki adı Harman köy) bulunan önemli bir yerleşim yerinde Rumlar varmış. Burada Bizanslıların stratejik değeri olan bir kalesi bulunuyormuş. Bu yerleşim yerinin kalenin tekfuru Mihal Koses imiş. Osman Bey ile Mihal Koses arasında savaş çıkmış. Osman Bey savaşı kazanmış. Çay köy den Alpagut'a giderken köprüden 1 km mesafede Bayram Çayı diye bir mevkii vardır. Önce buraya yerleşmişler, daha sonra Tozman köprüsünü geçince doğu kısmındaki yamaçlara ve düzlüklere yerleşmişler. Burası Eski Köyün Alanı diye bilinir. Burada eskiden cirit oyunları oynanırmış, bayram yeri olarak kullanılırmış. Buraya yerleşen halk ne kadar burada kalmış bilinmiyor. Eski Köyün Alanını terk etmiş, bir kısmı şimdiki Akköy'e bir kısmı şimdiki Çayköy'e bir kısmı da şimdiki Tozman'a yerleşmişler. Çayköy'ün târihî bir minâresi var. 1796 yılında Celil Gedik oğlunun oğlu Abdullah ağanın oğlu Mehmet ağa yaptırmış. Roma dönemine ait bir mermer banyo kuveti. Caminin yanında ne zaman dikildiği bilinmeyen iki tane büyük karadut var.

Türk örf ve adet ve ananeleri yaşatılmaya çalışılmaktadır .

Bilecik iline 64 km, İnhisar ilçesine 8 km uzaklıktadır. Komşu il olan Eskişehir'e 45 Km uzaklıktadır.

Çayköy, Bilecik ilinin İnhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayköy Köyü Resimleri ve Çayköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İnhisar Bilecik Arası Kaç Km? İnhisar Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve İnhisar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında İnhisar Çayköy Köyünde doğan biri var mı? İnhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.