İnhisar Koyunlu Köyü

İnhisar Koyunlu Köyü

Koyunlu köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Koyunlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Koyunlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İnhisar Koyunlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koyunlu köyü son dakika gelişmeleri, Koyunlu köyüne özgü yemekler, İnhisar Koyunlu köyünün tarihi, Koyunlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koyunlu köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köye yerleşen ilk insanların koyun besledikleri için bu adı aldığı sanılmaktadır. Sakarya Nehri'ni geçerek bu bölgeye ilk yerleşen Koyun Baba isimli bir büyük olduğu rivayet edilmektedir. Zamanla Koyunlu Köyü oluşmuştur.

Köyün buyuklere ve mısafırlere karsı saygısı anlatılamayacak kadar buyuktur her bayramdan bır gun önce (arefe günü) ıkındı namazına mutabıkan tum köylu camı önundekı alana toplanır cocuklar bellı bır sırada oturtularak erkeklerın camıden cıkmasını bekler camıden cıkan erkekler ellerınde cocuklara dagıtmak üzere seker cıkolata fıstık sakız vb. malzemelerle cocuklara hedıye dagıtırlar kadınlar cocukların arkasında bu bayram havasındakı solenı seyreder köy ıcındekı bu seker bayramı olarak adlandırılan senlık hıcbır yerde yoktur.

Bayram sabahı selamlasma kardeslıge bır örnek temsıl eder gıbı cok guzeldır bayram namazından sonra köyun en yaslısından baslayarak köy buyuklerı bayramlasarak sıraya gecerler bu sıralama yas a göre devam eder ve herkes bırbırıyle selamlasmıs olur bayramını sabah orada kutlar hıc kımse kus dargın kalmaz ve kardeslık ıcınde bır bayram gecırılır

Hıdır ellez bayramları vardır kı bırakın cevre köylerı cevre ıllerden bıle cok ragbet vardır.

Bilecik iline 66 km, İnhisar ilçesine 5 km uzaklıktadır.Koyunlu Çayı'nın Sakarya Nehri'ne döküldüğü noktada ve Sakarya Nehri kıyılarında verimli sulak tarım arazileri mevcuttur. Samandağları'nın uzantısı olan kireç yönünden zengin yükseltilerin eteğindedir. Koyunlu Hamamı olarak bilinen kaynak bu kayalardan doğmakta,bu kaynak diğer derelerle birleşerek Koyunlu Çayı'nı oluşturmaktadır.Yatağındaki kayalar beyaz kalker ile kaplıdır. Köye çok ender kar yağar. Sakarya Vadisi'nde yer alması ılıman bir iklim oluşturmuştur. İnsanları bağnazlıktan uzak, hoşgörülü ve neşelidir.

Koyunlu, Bilecik ilinin İnhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koyunlu Köyü Resimleri ve Koyunlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İnhisar Bilecik Arası Kaç Km? İnhisar Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve İnhisar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında İnhisar Koyunlu Köyünde doğan biri var mı? İnhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.