İnhisar Tozman Köyü

İnhisar Tozman Köyü

Tozman köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Tozman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Tozman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İnhisar Tozman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tozman köyü son dakika gelişmeleri, Tozman köyüne özgü yemekler, İnhisar Tozman köyünün tarihi, Tozman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tozman köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün Tarihi Osman Bey zamanına kadar dayanmaktadır. Köyün ismi Fakıh tarafından olduğu rivayet olunan bir olayla ilişkilendirilmiştir. Köyde zamanında bir mevlevi tekkesi olduğu rivayet edilmektedir. Konya Mevlevi dergahındaki bir haritada Sivas, Kütahya, Bursa gibi şehirlerin yanında Tozman Köyü ayrı olarak gösterilmektedir.

Köy düğünlerinde Söğüt'ün Erenleri oynanır. Yemek kültürü diğer Manav köyleriyle benzerlik gösterir.

Bilecik iline 70, İnhisar ilçesine 14, Eskişehir iline 50 km. uzaklıktadır. Buradan İnhisar'dan Yenipazar'a giden en kestirme köy yolu geçer.

Tozman, Bilecik ilinin İnhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tozman Köyü Resimleri ve Tozman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İnhisar Bilecik Arası Kaç Km? İnhisar Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve İnhisar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında İnhisar Tozman Köyünde doğan biri var mı? İnhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.