İnönü Esnemez Köyü

İnönü Esnemez Köyü

Esnemez Köyü Haberleri, İnönü Esnemez Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Esnemez Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Esnemez Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

İnönü Esnemez köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esnemez köyü son dakika gelişmeleri, Esnemez köyüne özgü yemekler, İnönü Esnemezköyünün tarihi, Esnemez köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Esnemez köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esnemez, Eskişehir ilinin İnönü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esnemez Köyü Resimleri ve Esnemez köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnönü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İnönü Eskişehir Arası Kaç Km? İnönü Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve İnönü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında İnönü Esnemez Köyünde doğan biri var mı? İnönü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esnemez, Eskişehir ilinin İnönü ilçesine bağlı bir mahalledir.

Esnemez Köyü, İnönü'ye 12 km. 311 nüfusludur. Çevresinde bol miktarda bulunan antik malzemeler, buranın arkaik devirde olduğunu gösterir.

1530 tarihli kayıtlarda, İnönü'ye bağlı Esnemez isminde Sipahi Timar köylerinden olduğunu görüyoruz. Aynı kayıtta 7 hane 2 mücerred 1 imam bulunduğu ve gelirinin 1800 akçe olduğu yazılıdır.

Yörüklerin bu köye iskanı 19. asırda olmuştur. Konar göçer çadır hayatı yaşarken Taşköprü civarına konmuşlar, oradan Eski Dereköy denilen mevkiye iskan olmuşlar. Oradan da şu anki yere göçerek mahallesi kurmuşlardır..

Mahallede her yıl yağmur duası yapılır. Düğünler 2 gün sürer (Kına gecesi ve ertesi gün gelin alıcı ve yemek). Yemeklerde genelde yoğurtlu çorba veya mercimek çorbası, güveç ve pilav olur.

Ayrıca 1992 yılında kurulan ve merkezi Eskişehir'de olan Esnemezliler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği köylülere yıllardır yardımcı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Dernek binası tamamen köylülerin imkanları ile yapılmış olup bu Eskişehir'de bir ilktir.Eskişehir iline 45 km, İnönü ilçesine 10 km uzaklıktadır. ..Mahalleye Nasıl ulaşırız ? ..ESKİŞEHİR;den KÜTAHYA iline giderken 35inci kilometrede BURSA yol kaşağından comak madeninin bulundugu direk karşıya geçerek yol takip edlir sırasıyla KÜMBET daha sonra AKPINAR köyleri geçilerek ESNEMEZ mahallesine ulaşıla bilir..İç anadolunun genel iklim özelliklerini taşır. Yaz akşamları serin rüzgarlar eser, kışları ise karla kaplı bir şekilde geçer..

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

TARIM OLARAK=(Bugday,arpa,nohut,mercimek,fasulye ve şeker pancarı ekilmektedir. mahallede sulama sistemi mevcuttur aşağı kuzfındık mahallesi barajından köye su ulaşmaktadır.)

HAYVANCILIK =(Büyükbaş inek besiciliği ve küçükbaş olarak da koyun besiciliği yapılmaktadır.Bazı kişilerde ise keçi bulunmaktadır.)

.........ALTYAPI BİLGİLERİ...... .. Mahallede (ilköğretim) okulu vardır fakat öğrenci azlığından dolayı taşımalı eğitimyapılmaktadır. Öğrenciler İnönü ilçesinde öğrenim ğörmektedir. . Mahallenin içme suyu şebekesi tamamen bitmiş kullanılmaktadır. .. Kanalizasyon şebekesi tamamlanmış kullanılmaktadır. .. Mahallede sağlık ocağı yoktur köylü ihtiyaçlarını Eskişehir ve İnönü'den karşılamaktadır. .. Mahalleye ulaşım sağlayan yollar asfalt olup köy meydanı kaldırım taş döşelidir. .. Ayrıca mahallede elektrik ve sabit telefon internet mevcuttur. Mahallede Telefonlar cekmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.