İnönü Yukarıkuzfındık Köyü

İnönü Yukarıkuzfındık Köyü

Yukarıkuzfındık Köyü Haberleri, İnönü Yukarıkuzfındık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıkuzfındık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıkuzfındık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizd

İnönü Yukarıkuzfındık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıkuzfındık köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıkuzfındık köyüne özgü yemekler, İnönü Yukarıkuzfındıkköyünün tarihi, Yukarıkuzfındık köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Yukarıkuzfındık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıkuzfındık, Eskişehir ilinin İnönü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıkuzfındık Köyü Resimleri ve Yukarıkuzfındık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnönü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İnönü Eskişehir Arası Kaç Km? İnönü Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve İnönü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında İnönü Yukarıkuzfındık Köyünde doğan biri var mı? İnönü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıkuzfındık, Eskişehir ilinin İnönü ilçesine bağlı bir mahalledir.İlk geliş tarihi tam belirli olmamakla beraber 1800 lü yıllara dayanır. Yerleşenler karakeçili aşiretin mensup yörüklerdir. "Yerleşme" fermanı, yörüklerin yerleşmesi hakkında fermanda yörükler bu yukarıkuzfındık mevkisine yerleşirler.Bir rivayete göre, nereye yerleşecekleri hakkında istiareye yatarlar. İstiare sonucu bu mevkiye yerleşirler. Köy çok göç vermiş ve nüfus bakımından şu anda da bitme noktasına gelmiştir.Mahallenin kültürü tipik yörük kültürüdür ki tamamen yörüklerden oluşur Yukarıkuzfındık mahallesi. Gelenek açısından, evliliklerde dışarıya kız verme-kız alma pek nadir görülür. "Mirasın-malların dışarıya verilmemesi" mantığı ile genelde akraba evlilikleri çok görülür. Çoğu kültür akraba evliliklerini yasklarken, bu yörüklerde akraba evliliği yasaklamak bir yana dursun bilakis destekler. İlginçtir ki, akraba evlilikleri ile doğan bireylerde doğuştan-engelli olma riski pek fazla olmasına karşın bu ailelerde ve sülalerde doğuştan fiziksel yahut zihinsel engelli bireylerin doğması çok ender görülür. Göçebe-göçer kültürü, hayvancılık ve tarım kültürü baskındır burada. Şivesi ise, İstanbul Türkçesinden pek uzak olmayıp, bazı değişiklikler görülür. Örneğin, "k" harfi bu lehçede "g" ile "q" arasında bir sestir.Eskişehir iline 47 km, İnönü ilçesine 20 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.