İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletinde kaza yaptı. Olay, yoğun sis nedeniyle helikopterin zorunlu iniş yaparken gerçekleşti.

Iran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bir helikopter kazasında yaşamlarını yitirdi. Helikopterin düştüğü yerde arama kurtarma ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü ve enkaza bu sabah erken saatlerde ulaşıldı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bulunduğu helikopterin enkazı tespit edildi. Termal cihazlarla yapılan ilk incelemelerde yaşam belirtisi görülmediği ve helikopterde bulunan herkesin hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi.

Helikopterde Reisi'nin yanı sıra İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmati de bulunuyordu. Kazada, Reisi ve diğer yetkililer ciddi bir yaralanma olmadan kurtuldu ve Reisi kara yoluyla seyahatine devam etti. Kaza sonrası olay yerine hızlı bir şekilde arama-kurtarma ekipleri gönderildi.

HELİKOPTERİN YERİ TESPİT EDİLDİ

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

TÜRKİYE'DEN EKİPLER SEVK EDİLDİ

AFAD'dan açıklama:

 

HELİKOPTERE ULAŞILDI

İran Devlet Televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterine ulaşıldığını açıkladı.

AB de harekete geçti: 'Aktive edildi'

AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, X hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın yardım talebi üzerine helikopter kazası nedeniyle Copernicus Acil Durum Yönetim Hizmeti'nin aktive edildiğini duyurdu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.