İskenderun Azganlık Köyü

İskenderun Azganlık Köyü

Azganlık Köyü haberleri, İskenderun Azganlık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Azganlık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Azganlık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İskenderun  Azganlık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Azganlık köyü son dakika gelişmeleri, Azganlık köyüne özgü yemekler, İskenderun  Azganlık köyünün tarihi, Azganlık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Azganlık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Azganlık, Hatay ilinin İskenderun  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Azganlık bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Azganlık köyü resimleri ve Azganlık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İskenderun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Azganlık bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? İskenderun Hatay Arası Kaç Km? İskenderun Hava Durumu? İskenderun Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında İskenderun  Azganlık Köyünde doğan biri var mı? İskenderun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Azganlık mahallesi Hatay ilinin İskenderun ilçesine bağlı olan mahalledir.2007 yılıda yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmaları sonucunda beldenin nüfusu 3.171 kişidir.Azganlık Beldesi Toros Dağlarının bir kolu olan Nurdağlarının yamaçlarına kurulmuştur. Beldemizin kuzeyinde Karayılan Beldesi, güneyinde ise Sarıseki Beldesi vardır. Azganlık Beldesinin doğusu, güneyi ve güney doğusu Nur dağlarıyla kaplıdır. Bu dağlar üzerinde yerleşim yerlerine yakın tepelerde yayla yerleri kurulmuştur. Belde halkının yayla olarak kullandıkları yerlere; Çınarcık, Erikli, Eyrelik, kapısalığın deresi Halil Yaylası, Elmalık, Dutlu vb. yöresel isimler verilmiştir. Beldemizin Batı sınırı ise Akdeniz ile kesilmiştir.Azganlık Beldesi, İskenderun Körfezinin güney doğusunda Sarıseki ile Demir-Çelik fabrikası arasında olduğundan yaklaşık 1 km kadarlık mesafe vardır.
Azganlık Beldesinin Batı tarafından E-5 Karayolu geçer. Bu yol Adana istikametinden İskenderun’a bağlanır. Ayrıca beldemizden yine bu yola paralel olarak geçen ve hizmete 1999 yılında açılan Paralı Otoyol (TEM) geçmektedir.
Demiryoluda Beldemizin yanından denize paralel olarak geçmektedir. Demiryolu ulaşımı Sarıseki Kasabasındaki istasyondan yapılmaktadır. Demiryolu İskenderun Limanı ile bağlantılıdır.
Deniz yolu ulaşımı yine Sarıseki Kasabasında olan Organize Sanayii Bölgesi içerisindeki yer alan Ekinciler ve Yazıcılar limanlar ile sağlanmaktadır.
Bu bölgenin diğer bir önemli özelliği de Yarık Kaya fırtınasıdır. Saatte 120 km hıza ulaşabilen bu fırtına zaman zaman çevreye zarar verebilmektedir. Bu rüzgar yağmur yağıncaya kadar eser. Bazen bir aydan fazla estiği de olmuştur.
1900'lü yıllarda öncesinde yerleşim merkezi olmayan Azganlık Beldesi'nin kurlu olduğu yerde önceleri Aydınlılar, Avşarlar, Yörüklüler ve Bozdağlılar hayvanlarını otlatırlardı.
Kanlı Geçitteki Avşar Beylerinin bir kısmı Çukurova'ya yerleşmişler Altı kardeşte aileler ile birlikte 1840-1850 yılları arasında Azganlık Beldesi'nin bulunduğu bölgeye yerleşmişler.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.