İskilip Çatkara Köyü

İskilip Çatkara Köyü

Çatkara haberleri, Çatkara Köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Çatkara köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

İskilip Çatkara köyü hangi il ve ilçeye bağlı, İskilip Çatkara  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları,Çatkara köyü son dakika gelişmeleri,Çatkara  köye ait haberler, Çatkara köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatkara, Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı aslında 'Çat kaya'dır. Zamanla değişerek "Çatkara" adını almıştır.(çat ayırım anlamına gelmektedir. Çatkara köyü hakkında eski Osmanlı kaynaklarında aynı isimle geçmektedir. bazı kaynaklarda karaviran bazı kaynaklarda iskilipe bağlı olduğu görülüyor. Bunu da çatkaranın coğrafi yapısına baktığımızda anlarız. tam bir yol ayrımı pek çok yerleşim yerine eşit mesafededir.Ahalisinin Türk olduğu kesindir. gerek yaşantıdan, gerekse yer ve insan isimlerinden gerekse çevredeki yerleşim yerlerinin isimlerinden Oğuz Türklerinden olduğu gerçektir. Çatkara arkasını dağa yaslamış, seyirli, kışın oldukça soğuk genellikle hayvancılık ile geçimini sağlayan hayvancılığın gereği olan az miktarda hububat ekimi vardır.sulak arazisi yok denecek kadar azdır genelde sulak yerlerde bahçecilik meyvecilik yapılır. İtikadi yönden mütedeyyin,birbirine bağlı vatan ve din bağlılıkları sıkı ve samimidir. Çevre köyler ile herhangi bir anlaşmazlıkları olmamıştırÇorum iline 61, İskilip ilçesine 29 km uzaklıktadır.

İskilip Çatkara Köyü Resimleriİskilip Çatkara Köyü Resimler

Çatkara , Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız  Resimleri ve  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çatkara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

İskilip Çorum Arası Kaç Km? İskilip Hava Durumu? Çorum Köyleri ve İskilip Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında İskilip doğan biri var mı? İskilip Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.