İskilip Karaburun Köyü

İskilip Karaburun Köyü

Karaburun haberleri, Karaburun Köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Karaburun köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

İskilip Karaburun köyü hangi il ve ilçeye bağlı, İskilip Karaburun  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları,Karaburun köyü son dakika gelişmeleri,Karaburun  köye ait haberler, Karaburun köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaburun, Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür.köy kızılırmağın kuzey kısmına ırmağa nazır biçimde kurulmuş güneye yani obruk baraj gölüne bakmaktadır, köyün arka tarafında üğüncek denen tepe ve çoban tepeler yer tutar. köyün tepeleri genellikle çıplaktır ancak az da olsa karadere bölgesinde meşelikler vardır.Köyün meraları ırmak(OBRUK BARAJI) kenarları istikametine doğru uzanır köyün tarım alanları ve yüz ölçümü küçüktür.verimli arazilerinin büyük bir bölümü obruk barajının altında kalması ile daha da küçülmüştür. köyün kuzeyinde soğucak köyü doğu istikametinde ibik köyü batı kısmında yalakçay köyü ile sınır komşusudur.Çorum iline 47 km, İskilip ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köy'ün Nüfusu Eskisi kadar fazla değildir. 1985 yılından sonra bütün anadoluda olduğu gibi köyden kente göç başlamiş,Birde bunun üzerine Köy arazilerinin çoğunluğunun baraj yapımından dolayı istimlak edilmesi,nüfusun İl merkezine ve ilçeye kaymasını hızlandırmıştır.Özellikle de Başkentte 60-70 hane civarında köy nüfusu vardır.Yani Nüfusun 250-300 kadarı başkentte yaşamaktadır.Ayrıca ülkemizin çeşitli vilayetlerinde özel sektör ve devlet görevlerinde ve yurt dışında da birçok aile yaşamaktadır.

Karaburun , Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız  Resimleri ve  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karaburun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

İskilip Çorum Arası Kaç Km? İskilip Hava Durumu? Çorum Köyleri ve İskilip Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında İskilip doğan biri var mı? İskilip Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.