İskilip Şehirkuruçay Köyü

İskilip Şehirkuruçay Köyü

Şehirkuruçay haberleri, Şehirkuruçay Köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Şehirkuruçay köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

İskilip Şehirkuruçay köyü hangi il ve ilçeye bağlı, İskilip Şehirkuruçay  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları,Şehirkuruçay köyü son dakika gelişmeleri,Şehirkuruçay  köye ait haberler, Şehirkuruçay köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şehirkuruçay, Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür."Kuru-çay” suyu olmayan kuru derelerden oluşan akarsu yataklarına sahip yer demektir. Köyün adını ortasından geçen çaydan aldığı söylense de, esasında Erzincan taraflarından göçen Türkmen cemaatindendir. Badılı aşiretinin o zamanki bir kolu olabilir. Göç sonrası ikiye bölünmüş olup, Tepeyekası ve Kuruçay olarak yerleşmişlerdir. Köyün etrafında çok eski yerleşimlerin olduğu bilinmektedir. Özellikle Tepeyakası Köyü yakınlarında çevresine göre nispeten yüksek tepeliklerde bu yerleşimlerin izine sık rastlanmaktadır. Romalılar, Hititler ve Osmanlılar için her zaman önemli olmuş ve yakın zamana kadar da kullanılan bir ticaret yolu üzerinde bulunmuştur. Çankırı tarafından gelip Tepeyakası köyünden geçerek İskilip'e inen ve etrafında birçok yerleşim yeri kalıntısı bulunan yol hala yöre halkı tarafından tarım arazilerine ulaşmak için kullanılmaktadır. Tepeyakası köyünün daha aşağısında, İskilip içinden akan akarsuyun oluşturduğu vadinin korunaklı yerlerinde kayalıklar arasında var olduğu rivayet edilen Kadıköy ve Karakaya köyleri günümüze ulaşamamış olmakla birlikte, ilgili yerleşimlerin mezarlık alanları günümüze ulaşmayı başarmıştır. Osmanlının gerileme döneminde ve yıkılış döneminde köyün erkekleri Yemen ve Filistin bölgesine savaşa gitmişler ve çoğu şehit olarak evlerine dönememişlerdir.Çorum iline 54 km, İskilip ilçesine 2 km uzaklıktadır.

Şehirkuruçay , Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız  Resimleri ve  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şehirkuruçay Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

İskilip Çorum Arası Kaç Km? İskilip Hava Durumu? Çorum Köyleri ve İskilip Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında İskilip doğan biri var mı? İskilip Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.