İskilip Soğucak Köyü

İskilip Soğucak Köyü

Soğucak haberleri, Soğucak Köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Soğucak köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

İskilip Soğucak köyü hangi il ve ilçeye bağlı, İskilip Soğucak  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları,Soğucak köyü son dakika gelişmeleri,Soğucak  köye ait haberler, Soğucak köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soğucak, Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür.Köyün tarihi hakkında açık bilgi yoktur. Ancak gerek köydeki isimlerden, giyim kuşamdan, yaşayış tarzı, geçmişteki geçim kaynağının hayvancılık ağırlıklı olmasından, ayrıca ibik köyünden araştırmacı sayın Hüseyin abaz ın uzun araştırmaları sonucu köyün ibik köyünden ayrılarak, soğukpınar (püllü) taraflarına göç ettiği uzun zaman burada kaldıktan sonra, şimdiki yerine taşındığı anlaşılmıştır. eski köy yerindeki mezarlık yerleri, örene tabir edilen eski ev yerlerinden bugünde görmek mümkündür.Ancak ibik köyünün nüfus yapısına bakarak köyün geliş yeri hakkında yine bilgi sahibi olabiliriz. köyün esas yerli ailesi(kazancıoğulları), tokat ve sivas zara taraflarından göçebe ailelerin ikamete zorlanması neticesinde buralara yerleştirilmiş, ayrıca köy ve ibik köyünün muaf köy (vergi ödemeyen) olduğu anlaşılmakla köy kurucularının osmanlı ordusundan ayrılmış asker ve yeniçeri ailelerinin yerleştirildiği, hatta saraydan çıkarılıp iskilipte ikamete tabi tutulan (mecbur edilen ) abazalar ailesinin önce iskilip e yerleşmesi, daha sonra köy topraklarından arazi verildiği anlaşılmış gerçektende iskilipten pek çok ailenin yakın zamana kadar köyde arazileri bulunmakta idi. köy cumhuriyetle birlikte ilk eğitmen atanan daha sonra da ilkokul açılması dolayısı ile okur yazar seviyesi yüksek köylerden biridirÇorum iline 56 km, İskilip ilçesine 24 km uzaklıktadır

Soğucak , Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız  Resimleri ve  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Soğucak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

İskilip Çorum Arası Kaç Km? İskilip Hava Durumu? Çorum Köyleri ve İskilip Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında İskilip doğan biri var mı? İskilip Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.