İşkur İban Güncelleme nasıl yapılır, İşsizlik maaşı ve Kısa çalışma ödeneğini PTT ye gitmeden alma

İşkur İban Güncelleme nasıl yapılır, İşsizlik maaşı ve Kısa çalışma ödeneğini PTT ye gitmeden alma

İşkur iban güncelleme nasıl yapılır, İşsizlik maaşı ve Kısa çalışma ödeneğini PTT ye gitmeden nasıl alınır? soruları koronavirüs nedeniyle PTT şubelerinin geçici olarak kapatılması sonucu araştırılıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle PTT şubelerinde yoğunluk yaşanması nedeniyle PTT' ler geçici olarak hizmete kapandı. PTT şubesinden ödemelerin yapılmaması nedeniyle kısa çalışma ödeneği alacak vatandaşlar İşkur İban Güncelleme, PTT ye gitmeden kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı nasıl alınır? Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik maaşı İban numarasına nasıl ödenir, kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı banka iban numarasına nasıl yönlendirilir? sorularını merak ediyor.

Zehra Zümrüt Selçuk, "Koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldığımız önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık" dedi.İşsizlik Ödeneği alanlara önemli uyarı: IBAN numaraları 26 Nisan'a kadar bildirilecekBakan Selçuk hak sahiplerini, IBAN numaralarını 26 Nisan'a kadar bildirmesi gerektiği konusunda uyararak, "Hali hazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler" açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk, IBAN bilgisini giremeyen veya IBAN'ı olmayan hak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini belirtti. Bu kapsamda olanlara ödemeler PTT aracılığıyla yapılmaya devam edilecek.

İŞKUR İBAN GÜNCELLEME

İşkur web sayfasına IBAN Bilgilerinizi Güncellemek için Tıklayınız ibaresi ekledi. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı alacak olanlar vatandaşlar için işkur üzerinde iban numarası veya PTT kart no girmek için aşağıdaki maddeler eklendi. Eğer PTT kartınız varsa kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı PTT kartınıza yatıyor, yoksa banka İBAN numaranızı güncellemeniz yeterli.

    PTT Kart sahibiyseniz ödemeniz bu hesaba yapılacaktır.
    PTT Kart hesabınız yoksa kendi adınıza açılmış banka hesabınıza ait IBAN numarasını bildirmeniz halinde ödemeniz bu hesaba yapılacaktır.
    Kimlik bilgileriniz ile IBAN numaranızın uyuşmadığı durumlarda ödemeniz PTT şubelerinden yapılabilecektir.
    Sadece kendi banka hesabınıza ait IBAN numarasını kaydediniz.
    Sadece kendi banka hesabınıza ait IBAN numarasına ödeme yapılır.
    IBAN 26 karakterden oluşmalıdır.
    IBAN 'TR' ile başlar ve sayılarla devam eder. Boşluk içermez.
    IBAN kaydetmek için aşağıdaki kutuyu doldurunuz ve 'IBAN Kaydet' düğmesine basınız.
    IBAN silmek için 'IBAN Sil' düğmesine basınız. Kayıtlı IBAN'ınız silinir.

E-DEVLET İLE İŞKUR GİRİŞİ

İşkur web sitesine girmeniz ve iban numaranızı güncellemeniz gerekmekte. Eğer PTT kartınız varsa PTT kart numarasınıda ekleyebilirsiniz. İBAN veye PTT kart numarası güncelleyen vatandaşların kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşları hesaplarına yatırılacaktır. İşkur sitesine üyeliğiniz varsa kullanıcı adı ve şifre ile girebilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz varsa e-devlet şifresi ile de giriş yapabilirisiniz.

İBAN NUMARANIZI GÜNCELLEMEK İÇİN TIKLAYIN

kisa-calisma-odenegi-iskur.jpgkisa-calisma-odenegi-iskur-2.jpg

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum