İŞKUR’la, kendi işlerinin patronu olmak için toplandılar

İŞKUR’la, kendi işlerinin patronu olmak için toplandılar

İŞKUR ve Karabük Üniversitesi arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri protokolü kapsamında açılması planlanan Girişimcilik Eğitimleri...

İŞKUR ve Karabük Üniversitesi arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri protokolü kapsamında açılması planlanan Girişimcilik Eğitimleri Safranbolu TSO'nın eğitim yeri ve katılımcı destekleri ile açıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, 2017 yılı için İŞKUR olarak İl genelinde yaklaşık 400 kişiye bu eğitimleri vermeyi hedeflediklerini, şu ana kadar Karabük TSO ve Safranbolu TSO ile işbirliği içinde 300 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Güven, yıl sonuna kadar 100 kişilik daha Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verileceğini belirtterek, " Amacımız istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak,girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak. Bu anlamda iş fikirlerinin geliştirilmesi,üretim,yönetim ve finansal planların oluşturulması amacıyla eğitimler veriyoruz. Özellikle yeni girişimci adayları Kosgeb desteklerinden yararlanmaları için bu belgeye ihtiyaçları var" dedi.

'Geçerli Bir Meslek Güvenli Bir Gelecek" ile yola çıkan İŞKUR'un , başta İşbaşı Eğitim Programları ve diğer destek programları ile işveren ve iş arayanların yanında olduğunu da dile getiren GÜVEN, özellikle kendi işini kurma niyetinde olan kişilerin , bu fikirlerini hayata geçirmek adına sunulan teşvik ve desteklerden yararlanmaları konularında hatırlatmalarda bulundu.

Eğitimler kapsamında kursiyerlere 4 fiili gün, 32 saat sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilerek,kendi işlerinin patronu olmaları yönünde destek verilecek. Eğitimlerde ayrıca , girişimci adaylarına İŞKUR ve diğer devlet destekleri hakkında da bilgi verilerek, başarılı ve sürekli işletmelerin kurulmasına yardımcı olunmaktadır.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.