İslim kebabı tarifi!

İslim kebabı tarifi!

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışma programına yeni bir yemek tarifi olan İslim kebabı damga vurdu. Peki İslim kebabı tarifi! İslim kebabı tarifi nasıl yapılır?

İslim Kebabı Malzemeler

Dışı için;
4 patlıcan
3 kaşık zeytinyağı
Domates
Yeşil biber

Köfesi için;
½ kg kıyma
4 kaşık galeta unu ya da ekmek içi
1 soğan
Sarımsak
1 yumurta
Tuz
Pul biber
Kimyon
Karabiber

Sosu için;
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça ya da 2 domates
1 sarımsak
½ bardak sıcak su
Tuz

İslim Kebabı Yapılışı

İslim kebabı için patlıcanları alacalı şekilde soyup yaklaşık 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra çıkarıp yıkayıp kuruladığınız patlıcanları boyundan ince şeritler halinde doğrayın.

Bu sırada zamandan ve enerjiden tasarruf edebilmek için köfteyi hazırlamaya başlayın. Geniş bir borcam içerisine kıymayı ekleyin. Üzerine 1 soğanı rendeleyin. Yumurta, galeta unu, sarımsak, tuz ve diğer baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Köfteleri elinizde şekillendirerek kızartın.

Başka geniş bir kızartma tavasında hafifi yağ sürdüğünüz patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kâğıdın üzerine koyup fazla yağı çektirebilirsiniz.

Domates ve biberleri de parçalara ayırın. İki patlıcan şeridini artı şekli alacak şekilde üst üste koyun. Ortalarına köfteyi yerleştirip kalan kısımları üzerine kapatın. Biber ve domatesleri yerleştirip Tam ortadan tüm malzemeleri tutacak şekilde kürdan koyun. Tüm köfteler ve patlıcan bittikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Bir kapta salçalı suyu hazırlayın ve tepsiye dökün. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.