Isparta Tarihi Sokaklarda Proje Çalışması Başladı

Isparta Tarihi Sokaklarda Proje Çalışması Başladı

Vali Şehmus Günaydın, kentin tarihi dokusunu yansıtan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak ve Gazi Kemal Mahallesi İmam Hasan Sokakta incelemelerde bulundu.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarihi sokaklarda incelemede bulundu.

Vali Şehmus Günaydın, kentin tarihi dokusunu yansıtan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak ve Gazi Kemal Mahallesi İmam Hasan Sokakta incelemelerde bulundu. İncelemeye Süleyman Demirel Üniversitesi yetkilileri de eşlik ederek tarihi sokakta bulunan evlerde yapılabilecek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. İncelemelerin ardından Vali Günaydın, "İlimiz için son derece önemli olan geçmişten günümüze gelen tarihi eserlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Daha önce yapılan restorasyonlar elbette çok önemli fakat bunları yeterli görmüyoruz. Isparta'mızın tarihi dokusunun korunması ve sahip olduğumuz bu güzel eserlerin ortaya çıkarılması için bütün kurumların bir araya gelip çalışması gerekiyor. Üniversitemizle birlikte bugün itibariyle bu çalışmaları başlattık. Önceliğimiz tatbiki kurtarabileceğimiz tarihi evleri kurtarmak. Bunun yanında evlerin cephe giydirmelerini yaparak sokaklarımızın o tarihi dokusunu ortaya çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Vatandaşlarımıza çeşitli destekler var

Vali Günaydın, "Aynı zamanda vatandaşlarımızın da sahip olduğu tarihi eser niteliğindeki evlerin korunmasını ve restorasyonu için bizden talep etmeleri durumunda kendilerine her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu konuda çeşitli desteklerimiz var. Ancak yapmış olduğumuz değerlendirmede vatandaşlarımızın bu konularda yeteri kadar bilgilendirilmediklerini gördük. İlgi birimlerimize gerekli talimatları vererek destekler konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesini ve bu evlerin tekrar ayağa kaldırılmasını istedik."

Tarihi sokaklarımızı ilimize kazandırmak istiyoruz

Vali Günaydın, "Biz burada bu eserlere onarıldıktan sonra bir fonksiyon yüklemek istiyoruz. Burada ticari hayat devam etsin, sosyal hayat devam etsin, kültürel hayat devam etsin, derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz gelip buradaki konakları kiralayıp faaliyetlerine burada devam ettirsin istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan ve diğer ilgililerden gerekli yardımları yapmalarını bekliyoruz. Çünkü bu Isparta'mız için çok önemli bir konu. Eğer biz bunu başaramazsak şu güzel evler yıkıldığında ortada hiçbir şey kalmayacak, içindeki muhteşem tavan süslemeleri ve el işlemeleri yok olup gidecek. Zannediyorum ki buna kimsenin gönlü razı olmayacaktır. Bu nedenle hepimizin bir araya gelerek bu eserleri kurtarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Isparta Tarihi Sokaklarda Proje Çalışması Başladı

Isparta Tarihi Sokaklarda Proje Çalışması Başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.