İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. İBB Meclisi'nde gerçekleşen oylamanın 3'üncü turunda 179 oyla Uysal Başkan seçilirken Ekrem İmamoğlu 125 oyda kaldı.

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni belediye başkanının seçimi için İBB meclis üyeleri bugün sandık başına gitti. İBB Meclisi'nde gerçekleşen seçime Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlık etti. Oy verme işlemi öncesi CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Sonrasında Meclis Başkan Vekili Selamet, seçimin nasıl gerçekleşeceğine dair meclis üyelere bilgi verdi. Ardından İstanbul'un yeni başkanını seçmek için oy verme işlemleri başladı. Oy verme işlemi sırasında adı okunan meclis üyeleri sandık başına giderek oylarını kullandı.

İlk turda İmamoğlu 126, Uysal 179 oy aldı

AK Parti'den 179, CHP'den 127, MHP'den 2 ve bağımsız 1 üye olmak üzere 309 meclis üyesinden oluşan meclisin ilk tur oylamasında İBB'nin yeni başkanının seçilebilmesi için gerekli olan 3'te 2 çoğunluğu sağlanamadı. Oylamada CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 126, AK Parti'nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 179 oy aldı, 2 oy ise geçersiz çıktı. Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı ilk turun ardından ikinci tur oylamasına geçildi.

2'inci turda İmamoğlu 128, Uysal'a 179 oy

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçmek için yapılan ikinci tur oylamada ise kullanılan 308 oydan 179'u Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 128'i Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için çıkarken 1 oy da geçersiz sayıldı. İkinci turda da adaylardan herhangi birinin meclis üye sayısının 3'te 2'si oranında oy alamaması nedeniyle sonuç için 3'üncü tur oylamaya geçildi.

3'üncü turdaki oylarla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal

Meclis üye sayısının 3'te 2'sinin sağlanamadığı ilk iki turun ardından 3'üncü tur oylaması başladı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın da dikkatle takip ettiği 3'üncü tur oylamasında meclis üyeleri birer birer oylarını kullandı. Oylama sonucunda ise 179 oyla meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunu alan Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ekrem İmamoğlu 125 oyda kalırken oylamada 4 oyda geçersiz çıktı. 2019 seçimlerine kadar İstanbul'u yönetecek olan Uysal, sonucun açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak kendisine oy veren meclis üyelerine teşekkür ederken meclis üyeleri ve Ekrem İmamoğlu, Uysal'ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

"Başarılı olmasını dileyerek yolunun açık olmasını diliyorum"

Sonuçların açıklanmasının ardından seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sunan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben grubum adına adayım, başta CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, il başkanımıza, il yönetimine ve çok değerli gurubumuza bu adaylığımızda bana destek oldukları için hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ediyorum. 309 İBB Meclis üyesine de oy kullanarak katkı sunanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. İstanbul sürecinde bundan önceki gibi olmayacağını daha dikkatli ve daha takipçi olacağımızı artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının altını çizerek seçimi kazanan çok değerli arkadaşımız Mevlüt Uysal'a bundan sonraki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinde gerçekten başarılı olmasını dileyerek yolunun açık olmasını diliyorum" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.