İstanbul Deprem Toplanma Alanları Açıklandı

İstanbul Deprem Toplanma Alanları Açıklandı

Elazığ' daki 6.8 şiddetindeki deprem sonrası İBB deprem toplanma alanlarını yeniden belirledi. Deprem toplanma alanlarının yerine belirlenen yeni toplanma alanlarına "http://sehirharitasi.ibb.gov.tr" adresinden ulaşabilirsiniz.

İBB Meclisi’nin geçtiğimiz ekim ayı oturumunda “Deprem Seferberlik Planı”nı açıklamıştı. İmamoğlu, İstanbul’da toplam 32 milyon metrekarelik 859 adet yeni toplanma alanı belirlendiğini ve 3 ay içinde halka açıklanacağını duyurmuştu.

Elazığ depremi ile birlikte tekrar gündem olan beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili en önemli tartışma konusu olan imara açılan deprem toplanma ile ilgili İBB’nin başlattığı hazırlık çalışmalarını tamamladı.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, karar destek modeli ile 39 ilçenin “Toplanma ve Geçici Barınma Alanları”nı belirledi.

Uygulanan modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı, puanlama yöntemi uygulandı ve AFAD, AKOM, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu. Belirlenen alanlara “https://sehirharitasi.ibb.gov.tr” adresinden ulaşmak mümkün.

SİZE EN YAKIN DEPREM ALANINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.