İstanbul'da sokağa çıkma yasağı gelebilir

İstanbul'da sokağa çıkma yasağı gelebilir

Salgının en fazla görüldüğü İstanbul'da da karantina uygulaması gündemde. Kritik bir haftalık süreçte salgının yayılma hızına bakılarak Bilim Kurulu'ndan gelecek rapor ve öneriler doğrultusunda yasağın uygulanacağı belirtildi.

Salgının en fazla görüldüğü İstanbul'da da karantina uygulaması gündemde. Salgının seyrine göre İstanbul'da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanması da değerlendiriliyor.

Kritik bir haftalık süreçte salgının yayılma hızına bakılarak Bilim Sağlık Kurulu'ndan gelecek rapor ve öneriler doğrultusunda yasağın uygulanacağı belirtildi.

Bilim Kurulu'ndan salgının yayılması noktasında 'nisanın ilk haftasına' dikkat çekilmesi ve sahadan gelen veriler, sosyal izolasyon konusunda ek önlemler alınmasına neden oldu. İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehrin valilerini, salgının yayılmasına karşı nisanın ilk haftasının önemi konusunda uyardı.

Risk durumuna göre sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulanması istendi. Valiler başkanlığında toplanacak pandemi ve il idare kurulları, gerekli olması durumunda büyükşehirlerde bölgesel karantina uygulamasına geçecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.