İstihdam Endeksi Yıllık Yüzde 0,3 Azaldı

İstihdam Endeksi Yıllık Yüzde 0,3 Azaldı

Türkiye’de İşsizlik . Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstihdam Endeksi raporunu yayınladı. Rapora göre endeks yıllık yüzde 0,3 azaldı.

Türkiye’de İşsizlik . Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstihdam Endeksi raporunu yayınladı. Rapora göre endeks yıllık yüzde 0,3 azaldı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %2,1 arttı, inşaat sektöründe %19,1 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise %2,5 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 1,3 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %2,2 arttı, inşaat sektöründe %19,3 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde %0,7 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %20,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %22,5 arttı, inşaat sektöründe %0,4 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %22,9 arttı.

İSTİHDAM ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 1,4 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,5 arttı, inşaat sektöründe %0,8 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,7 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,7 arttı, inşaat sektöründe %0,6 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,0 arttı.

BRÜT ÜCRET MAAŞ ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 4,1 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %4,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %4,4, inşaat sektöründe %1,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,2 arttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.