İtalya' da 14 kişiye daha koronavirüs bulaştı

İtalya' da 14 kişiye daha koronavirüs bulaştı

Yeni tip koronavirüs yayılmaya devam ediyor! İtalya'da kırmızı alarm verildi. İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde, 14 kişiye daha yeni tip koronavirüsün bulaştığı belirtildi.

Lombardiya bölgesel yönetiminin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Giulio Gallera, basına yaptığı açıklamada, Kovid-19'un bölgelerinde 14 kişide rastlandığını belirtti. Gallera, bölgede yaşayanlara dışarı çıkmama ve bir süre evlerinde kalma uyarısı yaptı.

14 vakadan ilkinin Casalpusterlengo'da 38 yaşında küresel bir şirket çalışanı olduğu, Çin'den gelen misafiriyle ay başında yediği yemeğin ardından rahatsızlandığı ve nefes darlığı şikayetiyle dün hastaneye başvurduğu ve yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Söz konusu kişinin virüsü, hamile olan öğretmen eşine ve halı sahada top oynadığı bir arkadaşına da bulaştırdığı ve yapılan testlerle bunun anlaşıldığı ifade edildi. Aynı bölgede diğer 11 kişide daha virüsün tespit edildiği ve araştırmaların sürdüğü kaydedildi.

Son vakaların ardından İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, yeni bir talimatla Kovid-19 testleri pozitif çıkanlarla temas etmiş kişilerin de karantinaya alınacağını bildirdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.