İtfaiye Haftası, kortej geçişiyle kutlandı

İtfaiye Haftası, kortej geçişiyle kutlandı

İtfaiye Haftası nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının oluşturduğu kortej, kent turu yaparak, Ankaralıları selamladı.

İtfaiye Haftası nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının oluşturduğu kortej, kent turu yaparak, Ankaralıları selamladı. Türk bayraklarıyla donatılmış itfaiye konvoyu, Başkentlilerden büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası'nı, çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Çeşitli itfaiye araçlarının yer aldığı yaklaşık 20 araçlık konvoy, İtfaiye Daire Başkanlığının İskitler'deki merkezinden çıkış yaparak, Büyükşehir Belediyesi önü, Ankara Garı, Ulus Meydanı, Sıhhiye ve Kızılay'dan geçiş yaptı.

Ankara İtfaiyesinin halen kullandığı klasik model arazözü ile en modern yangın söndürme ve kurtarma araçlarının yer aldığı konvoy, vatandaşların büyük ilgisini çekti. Vatandaşlar itfaiye personeline el sallarken, Türk bayraklarıyla donatılan araçlarda bulunan itfaiyeciler de siren çalarak karşılık verdi. İtfaiye araçlarının Ulus ve Kızılay meydanlarından geçişi sırasında Ankaralılar, itfaiye araçlarının fotoğraflarını çekti.

İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, kortej hareket ederken yaptığı açıklamada, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 303. yılını kutladıklarını hatırlatarak, bu kapsamda oluşturdukları kortej ile kısa bir kent turu yaptıklarını kaydetti. İtfaiyenin sadece yangınlara müdahale etmediğini hatırlatan Sipahi, bu nedenle kortejde sualtı, su üstü arama kurtarma ekipleri, köpekle arama kurtarma ekipleri, depremlere, göçüklere, trafik kazalarına müdahale araçları ile yangınlara müdahale araçlarından birer örneğin yer aldığını ifade etti. Sipahi, "Vatandaşlarımızdan da beklentimiz, yangınlara karşı çok duyarlı olmaları ve özellikle de sürücülerimizin itfaiye araçlarımıza yangınlara giderken yol vermeleri" diye konuştu.

İtfaiye Haftası, kortej geçişiyle kutlandı

İtfaiye Haftası, kortej geçişiyle kutlandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.