İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Çevre Bakanlığı’na Dava

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Çevre Bakanlığı’na Dava

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe’deki Go-Kart pistine karşı mücadele eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çevrecilere desteğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe’deki Go-Kart pistine karşı mücadele eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çevrecilere desteğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi pistin yapımına izin veren imar planlarına karşı yeni bir dava açacağını duyurdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Güzelbahçe’deki Go-Kart pistinin yapımına izin veren imar planlarına karşı bir dava daha açmaya hazırlanıyor. Süreç başından itibaren söyle işledi:
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nde tarım alanları üzerinde kurulması amaçlanan Go-Kart Eğitim Pisti planlarına yönelik görüş sordu. Büyükşehir Belediyesi, 1/25 bin ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı’nın ilkelerine, plan kararlarına ve plan notlarına aykırı olduğu, plan bütünlüğünü bozucu nitelik taşıdığı gerekçesiyle tarım arazisi olarak belirlenen ve doğal sit alanı olarak tescillenen ilgili parsellere yönelik müdürlüğe olumsuz görüş bildirdi.
OLİVELO PROJESİNE AYKIRI
Büyükşehir Belediyesi ayrıca Yelki Mahallesi’ndeki 1878-1879 parselleri kapsayan alanda Olivelo Zeytin-Bisiklet Rotası Ekoloji Aktivite Eğitim alanı projesine yönelik çalışmaların sürdüğünü de hatırlattığı görüş yazısında şu ifadelere yer verdi: “Doğal yapının korunarak kullanılmasının hedeflendiği söz konusu projeye çok yakın konumda yapılması planlanan spor motorları eğitim pistinin, gerek çevresindeki doğal yapının bütünlüğünü gerekse bahsi geçen projenin konseptine olumsuz etkileri olacak.”
BAKANLIĞIN ONAYLADIĞI PLANLARA DAVA AÇILDI
Güzelbahçe’de yaşayan çevrecilerin, ilçe belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazlarına rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 1379,1380,1381, 1383, 1384,1385 ve 1386 parsellere yönelik açık spor alanı amaçlı 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı onaylandı. Planlara yönelik itirazlar da Bakanlık tarafından reddedildi. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, planların yürütmesinin durdurulması istemiyle İzmir 2 İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Büyükşehir’in itirazlarını inceleyen mahkeme, yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Dava, Büyükşehir Belediyesi tarafından İstinaf Mahkemesi’ne taşındı ancak İstinaf Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusunu reddetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.