İzmir’de 2 Hafta Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde

İzmir’de 2 Hafta Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Valimiz öncülüğündeki ilk Pandemi Kurulu toplantısında iki hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinde fayda olduğunu ifade ettik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçe belediye başkanıyla internet üzerinden yaptığı toplantıda en kritik iki haftaya girdiğimizi söyleyerek, “Valimiz öncülüğündeki ilk Pandemi Kurulu toplantısında iki hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinde fayda olduğunu ifade ettik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekillerinin ardından 30 ilçe belediye başkanıyla internet üzerinden toplantı yaptı. En kritik iki haftalık sürece girdiğimizi vurgulayan Başkan Soyer, “Dünyadaki gelişmeleri ve Türkiye’deki gidişatı izlediğimizde ortaya çıkan tablo bu. Bu nedenle bugün Valimiz öncülüğündeki ilk Pandemi Kurulu toplantısında, bu hastalığın yayılma hızını hafifletmek için iki hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinde fayda olduğunu ifade ettik. Bu iki haftalık kritik dönemde katı bir tedbir alınamazsa sağlık altyapısı anlamında sorunlar yaşanabileceğini söyledik. Takdir Valimizindir. Ama bizler her ilçemizde sokağa çıkmayı mümkün olduğu kadar kontrol altında tutacak tedbirler almak durumundayız. Aksi takdirde bu kritik dönemde çok daha ağır tablolar ortaya çıkabilir” dedi.

SAĞLIKÇILAR İÇİN KONAKLAMA İMKANI

Başkan Soyer, sağlık çalışanlarının konaklaması için Kahramanlar bölgesinde 60 odalı bir otel ile Balçova’da 40 odalı bir yurdu da İl Sağlık Başkanlığı’nın kullanımına tahsis etmek üzere kiralama aşamasında olduklarını söyledi. İlçe belediye başkanlarına da bu konuda gayret göstermeleri konusunda çağrıda bulundu. Marketlere girişte el dezenfektanı kullanılması konusunda bir tebligatta bulunduklarını söyleyen Başkan Soyer, dayanışma konusunda da ilçelerdeki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Soyer, “Dayanışma konusunda İzmir’in mutlaka güçlü bir birliktelik göstermesini istiyoruz. Sivil toplum ve meslek odalarının sürece gönüllü katılımını sağlamamız gerekiyor. İdari izinde olan çalışanlarımızı da gönüllü çalışmaya davet edebiliriz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşma konusunda da gönüllüler ve belediye personelimizi harekete geçirmeliyiz. Özellikle 65 yaş üstü yurttaşlarımızın maaşlarını alabilmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilme konularında bize çok iş düşüyor” şeklinde konuştu.

TARIMSAL ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ

Tarımsal alanlarda üretimin desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Soyer, “Tarım işçilerinin ulaşım imkanlarının artırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kırsalda üretimin teşvik edilmesi konusunda da ilçe belediyelerinin görev üstlenmesinde fayda var. Ceza infaz kurumlarında çalışan personelin konaklama ihtiyacıyla ilgili de ilçe belediye başkanlarının bir arayış içine girmesi iyi olur. Aynı şekilde ilçelerde açıkta gıda satışıyla ilgili katı tedbirlerin alınması lazım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.