İzmit Gündoğdu Köyü

İzmit Gündoğdu Köyü

Gündoğdu Köyü haberleri, İzmit Gündoğdu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gündoğdu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kocaeli Köyleri Arasında yer alan Gündoğdu Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

İzmit Gündoğdu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gündoğdu köyü son dakika gelişmeleri, Gündoğdu köyüne özgü yemekler, İzmit Gündoğdu köyünün tarihi, Gündoğdu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gündoğdu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gündoğdu , Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gündoğdu Köyü Resimleri ve gündoğdu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İzmit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İzmit Kocaeli Arası Kaç Km? İzmit Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve İzmit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında İzmit Gündoğdu Köyünde doğan biri var mı? İzmit Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜNDOĞDU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gündoğdu, eski ismi Mihaliç, Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tahminen 17. asırda tahminen Bursa Mihalitsiden gelme Rumlar tarafından kurulmuş. Bu sebeple Mihalitsi ismi verilmiştir. Doğusunda ve batısında kalan vadilerde iki adet su kemeri (paşa suyunu taşıyan), küçük bir kilise kalıntısının da olduğu ayazma yerinde durmaktadır. 1920ye kadar 1300 nüfuslu bir köydü. 1921 senesinde bütün Rum sivil kaçtı.

1922de Sakallı Nureddinin yakıp yıktırdığı köye 2 sene sonra 1924'te İskeçe'nin kuzeyindeki Yeni Köye bağlı Kalyva ile Kato Ioniko hâriç (Neochori) Ioniko (Hüseyin), Stavrochori (Hocalar), Sidiropetra (Demirtaş), Dafnonas (Mahmudlu) köylerinden mübâdiller iskân edildi. Bu mübâdil köyüne bir idârecinin kararıyla bugünkü ismi münâsip görülmüştür. Eski isim 1960lara kadar kullanımda kaldı. 1928deki türkçe yazılı kaynakta Mihaliç olarak geçer. 1922 evvelinden kalma son Rum evini hatırlayan tespit edilememiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.