İzmit Şahinler Köyü

İzmit Şahinler Köyü

Şahinler Köyü haberleri, İzmit Şahinler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şahinler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kocaeli Köyleri Arasında yer alan Şahinler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

İzmit Şahinler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şahinler köyü son dakika gelişmeleri, Şahinler köyüne özgü yemekler, İzmit Şahinler köyünün tarihi, Şahinler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şahinler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şahinler , Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şahinler Köyü Resimleri ve Şahinler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İzmit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İzmit Kocaeli Arası Kaç Km? İzmit Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve İzmit Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında İzmit Şahinler Köyünde doğan biri var mı? İzmit Doğumlu Ünlüler Kimler?

ŞAHİNLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Şahinler , Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir mahalledir.Veyisler, Çiftlik, Gırgırlar ve Tongurlu isminde 4 alt mahallesi bulunmaktadır.24 Temmuz 1951'de İçişleri Bakanlığınca imzalanan ve 4 Ağustos 1951'de yayınlanan 7876 nolu resmî gasteyle yürürlüğe giren kararnâme ile etrafındaki Bulduk, Bağırgan, Kul Mahmut, Sarı Şeyh köyleriyle beraber bağlı olduğu Kandıra'nın Akça Ova bucağından ayrılmış ve merkez ilçe İzmit'e bağlanmıştır. Veyisler, Çiftlik, Gırgırlar ve Tongurlu köyleri Şâhinler muhtarlıgina tâbidir.Kocaeli ili merkezi İzmit ilçesine 30 km uzaklıktadır. Veyisler ve Gırgırlar köylerinin kurulu olduğu iki tepe arasından geçerek kuzeye istikâmetine doğru akan Kaynarca deresi üzerinde 1980'lerin sonunda inşâ edilmiş bir köprü bulunmaktadır. Derenin kaynağı 4 km güneydeki Kaynarca mahallesinden çıkmakta olup Şahinler göleti ile beraber sulama imkânı sağlar. Şahinler mahallesinin toplam tarım arazisi varlığı 4127 dekardır. Bunun 3730 dekarı tarla, 188'dekarı sebze ve 209 dekarı ise meyve arazisidir. 461 adet büyükbaş, 484 adet küçükbaş olmak üzere toplam hayvan varlığı 945 adettir. Ayrıca 90'larda Şahinler ve Veyisler'de tavuk besihaneleri kurulmuş fakat kokusunun köy sâkinlerine verdiği rahatsızlık yerel gazetenin birinde çıkmıştır.

1950 sonrası sehre göç başlamıştır.Sağlık ocağı, Veyisler'deki sağlık ocağında haftada bir kez düzenli hizmet vardır. Köylere ulaşımı sağlayan yollar asfalt olup çift yönlü ulaşım mümkündür. Bu yollardan biri İzmit-Kandıra yolunun 15. kilometresindeki Çal sapağından başlayan Ağva yoludur. 1980 itibâarı ile elektrik ve 1990 itibârı ile sabit telefon hattı bulunmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.